V rámci naší červnové kuchařské akademie CITY CHEF jsme si dopřáli lehké mořské pochoutky a čerstvé dezerty. Podívejte se na rytmus ve fotogalerii!
Vse poletje so na naših krožnikih več ali manj lahke in sveže jedi, ki nam jih ponuja narava. Ker zunaj že pošteno diši po poletju, smo v tokratni Akademie vaření CITY CHEF zavihali rokave in se prepustili izurjenim kuharskim mojstrom iz Kaval Group-a.
Skupaj s chefom Draganom Marjanovičem iz gostilnice Kaval smo pripravili nekaj odličnih morskih specialitet: brancinov carpaccio, morsko buzaro ter testenine z lisičkami in popečenim škampom. Slaščičarski mojster Grega Rode iz slaščičarne in kavarne Lolita nas je pod svojo taktirko vodil pri pripravi rožičevega flana s suhim sadjem ter suffle-ja s svežim sadjem.
Kulinarično popotovanje smo začeli z elegantnim, osvežilnim koktajlom Martini Royale in ob sladici zaključili s slastno penino Martini Asti. Predstavili sta se tudi vinař: Štokelj a Petrič iz sončnih pobočij Vipavske doline. Uradna voda City CHEF kuharske akademije byl Jáma.
Na pomoc s organizací Akademie vaření CITY CHEF děkujeme:
Domácí spotřebiče Siemens, Jáma, Kaval Group, Merit international, vina Štokelj a Petrič.
Fotografije: Anže Vrabl