Peka mesa na posebnih žarih La Caja China je več kot le peka. Je izkušnja, je obred, je kultura. Gre za posebne ''škatlaste'' žare za pod peko izdelane v ZDA, ki omogočajo starodaven način priprave hrane, ki razpolovi čas priprave mesa. Za razliko od žarov, ki jih poznamo, ti omogočajo peko celotnega prašiča in drugih živali. Svojega ima tudi najslavnejša ameriška gospodinja Martha Stewart.
Žari La Caja China pričarajo spektakel, ki bo ljubitelje žara navdušil bolj kot pokanje ognjemeta na novega leta dan, kajti ni ga čez cvrčanje in špricanje iz mesa, ki mu ”gorijo tla pod nogami”. Žar iz Floride je tudi edini domači žar s katerim lahko spečete celega prašička. Seveda isto velja tudi za piščanca, jagnje, kozo in purana.
Odojka (do 45 kg) pod peko lahko na njem speče v vsega štirih urah. Na klasičnem modelu lahko namesto prašička hkrati pečete do 18 celih piščancev, do 6 puranov, do 10 kosov svinjskih rebrc in do 10 svinjskih plečet, nanj pa boste spravili tudi precej rib.
PŘEČTĚTE SI VÍCE: Kalamazoo Hybrid Fire Grill – profesionální gril pro všechny druhy grilování
La Caja China žar je zrasel na zelniku Roberta Guerra, ki je želel pohitriti postopek priprave svinjskega mesa. Decembra leta 1985 je priklical zgodbe svojega očeta iz otroštva o lesenih zabojih, ki so jim pravili kitajski zaboj in ki so prepolovili čas peke prašiča. Skupaj sta nato naredila svojega in nekaj let kasneje se je rodilo podjetje La Caja China, ki pa s ”kitajsko robo” nima veze, saj gre za ”polnokrvni” ameriški izdelek. Žari so namenjeni enostavni in okusni pripravi katerekoli vrste mesa, in da, tudi priprava prašička pod peko z njimi postane lahek zalogaj.
Tudi Martha Stewart uporablja žar La Caja China:
Více informací:
www.lacajachina.si