fbpx

7 yksinkertaista askelta terveelliseen loman jälkeiseen detoxiin

Heiluivatko pöydät herkkujen painosta, söitkö silmilläsi etkä päälläsi? No, maksat varmaan nyt veroja. Mutta mitään, mitä terveellinen loman jälkeinen detox ei voi ratkaista! Tässä on 7 helppoa vaihetta terveelliseen loman jälkeiseen detox-hoitoon.

Bi si želeli izgubiti nekaj kilogramov po praznikih? Potem poskusite to zdravo razstrupljanje, ki je sestavljeno iz 7 preprostih korakov in nasvetov priznane dietetičarke in avtorice knjige Diet Simple Katherine Tallmadge.

Viimeksi päivitetty 2024-11-05 / Kumppanilinkit / Kuvan lähde: Amazon Product Advertising API

7 preprostih nasvetov za zdravo razstrupljanje

1. “Deaktivirajte” skrite kalorične bombe

Ali veste, da je v vašem stanovanju SKRITA KALORIČNA BOMBA? Odstranite jo in iz hladilnika, omar, predalov poberite vso mastno in nezdravo hrano.

2. Načrtujte prigrizke

Ne jejte vsega, kar vam pride pod roke. Vključite v svojo prehrano načrtovane prigrizke in tako preprečite lakoto. Prigrizki so odlična priložnost, da telo med obroki nahranimo in da lažje počakamo do naslednjega obroka. Seveda pa je treba izbirati zdrave in uravnotežene prigrizke: sveže in suho sadje, oreške, zelenjavo, jogurte …

Načrtujte prigrizke.
Načrtujte prigrizke.

3. Začnite dan s telesno dejavnostjo

Preden začnete preverjati e-pošto, telefonirati, se ličiti – pojdite na sprehod, na sobno kolo, izvajajte jogo – razgibajte se. Telo naj bi pri vadbi pred zajtrkom porabilo več maščobnih zalog. Pozitivne učinke boste čutili še ves dan, poleg tega pa se vam bo izboljšalo razpoloženje.

4. Vsak dan si privoščite ZAJTRK

Vzemite si čas za zajtrk in ga pojejte doma, ko ste še sproščeni in vam misli še ne uhajajo v službo. Jejte sadje, beljakovine in zelenjavo, tako boste imeli dovolj energije za dober začetek dneva. Nasvet za zdrav zajtrk: ovseni kosmiči s sadjem in oreški.

5. Izognite se poznim obrokom

NE jejte PREPOZNO, s tem boste zmotili naravne obnovitvene telesne procese in obremenili prebavo ter izločanje toksinov, ki bodo zato začeli zastajati v telesu in se nalagati v obliki maščobnih celic.

Izognite se poznim obrokom.
Izognite se poznim obrokom.

6. SPITE najmanj 7 ali 8 ur

Raziskave kažejo, da motnje ali premalo spanja vpliva na težave s kilogrami. Dve ali tri ure pred spanjem ne jejte ničesar več, kajti s polnim želodcem boste veliko težje spali. Spanje je potrebno za regeneracijo telesnih organov in pravilno izločanje toksinov.

7. Poiščite podporo

Preživite čas z enako mislečimi ljudmi, takšnimi, ki vas spodbujajo, razumejo in spoštujejo vaše cilje. Poiščite ljudi, ki vam bodo stali ob strani in vam namenili spodbudno besedo, če vam ne bo uspelo.

5 majhnih sprememb za izgubo kilogramov, ki delujejo na dolgi rok

1. Uživajte BOGAT ZAJTRK.
2. Pred kosilom ali večerjo jejte ZELENJAVNO JUHO.
3. Uživajte predvsem puste BELJAKOVINE: ribe, rdeče meso, sadje, zelenjavo.
4. Ne pozabite na JOGURT, saj ohranja vitkost.
5. Naredite vsaj 10.000 korakov na dan.

Pri vsem skupaj pa je zelo pomembno, da se ne obremenjujte s kilogrami in da resnično prisluhnite SEBI in svojemu telesu.

Resepti: Detox-keitto, joka voi auttaa sinua laihduttamaan

Juha za razstrupljanje, v kateri je manj kot 100 kalorij na porcijo, je bogatega okusa, hkrati pa je polna vitaminov in vlaknin. Sestavine, kot sta sladki krompir in repa, vas bode nasitile, čebula in česen sta odlični začimbi, o dobrih lastnostih špinače in ohrovta pa ni treba posebej razpravljati. Pripravite se na prijetno presenečenje!

Repa in sladki kompir vas bosta nasitila.
Repa in sladki krompir vas bosta nasitila.

Sestavine za juho za razstrupljanje

  • 1 velika čebula, olupljena in narezana
  • 1 strok česna, olupljen in nasekljan
  • 1 srednje velik sladki krompir, olupljen in narezan
  • 2 skodelici zelenjavne juhe
  • 2 večji bučki, olupljeni in narezani na centimeter debele kose
  • 1 kupček kodrastega ohrovta, opranega in osušenega
  • polna pest špinače

Priprava juhe za razstrupljanje

Čebulo in česen pražite okoli 4 minute v ponvi z nekaj vode ali zelenjavne juhe. Dodajte repo in sladki krompir in pražite še 3 minute. Dodajte preostalo zelenjavno juho in pustite, da nežno vre 10 minut. Pridajte bučke in ohrovt ter kuhajte 5 minut. Na koncu dodajte špinačo in kuhajte še eno minute. Juho prelijte v mešalnik ali multipraktik in obdelajte do gladke mase. Juho prelijte nazaj v ponev pri nizki temperaturi in dodajte nekaj svežega sesekljanega peteršilja za okras. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.