Se, mitä näet, ei ole sadepisara, se, mitä näet, on nollakalorinen kakku. Pisaralta näyttävä kakku on kotoisin Japanista, missä se on nimeltään Mizu Shingen Mochi. Läpinäkyvä jälkiruoka on valmistettu kivennäisvedestä ja agarista, hyytelöimisaineesta merilevästä (kasvisvaihtoehto gelatiinille).
Kot otroci smo dežnim kapljicam nastavljali jezik, Japonci pa so iz kapljice naredili sladico. Če bi deževale torte, bi se še tako pritoževali nad deževnim vremenom? No, v resnici ne gre za dežne kaplje, ampak prefinjeno brezkalorično sladico, ki originalno nosi naziv Mizu Shingen Mochi.
LUE LISÄÄ: Resepti: nutellakakku vain kolmella ainesosalla, synnin arvoinen!
Za ”kapljičasto” kakku Mizu Shingen Mochi je značilno, da ohranja svojo obliko, a ima še vedno teksturo vode. Je zelo krhka in delikatna sladica, obogatena z začimbami, sojo ali sladkornim sirupom. Torta se sicer po okusu kaj dosti ne razlikuje od vode, a stavi predvsem na občutek v ustih, ko kot živo srebro drsi po jeziku.
Mizu Shingen Mochi je verjetno edina torta, ki si jo lahko privoščite povsem brez slabe vesti. Lahko jo pripravite tudi sami (kako, si oglejte v videoposnetku), če se vam ne ljubi, pa si lahko namesto tega privoščite nekaj požirkov vode, kar je praktično ena in ista stvar. Hude razlike v (ne)okusu namreč ne boste zaznali. Torta po cca 30 minutah ”razpade”, tako da ostajala zagotovo ne bo.
Recept za torto, ki je videti kot dežna kaplja:
Lisää tietoa:
raindropcake.com