Paistamaton omenatortturesepti sopii täydellisesti syksyyn, jolloin omenoita riittää ja iltaisin kaipaa jotain makeaa. Kokeile jotain uutta ja valmista rakkaiden seurassa terveellinen jälkiruoka, joka ei vaadi paistamista ja katoaa lautasilta hetkessä...
Bi kos jabolčne tortice? Prehajanje letnih časov nas opomni, da se je treba umiriti in si vzeti čas za družino in prijatelje. In le kaj je lahko lepšega kot jesensko druženje v kuhinji in preizkušanje novih receptov? Tukaj je recept za jabolčno tortico brez pečenja, nad katero boste zagotovo navdušeni …
LUE LISÄÄ: Syksyinen resepti: herkullinen lecinapata bataattien ja kurpitsan kera
Recept za zdravo jabolčno tortico brez pečenja
Ainesosat:
- 3 datlji
- 1 skodelica oreščkov
- 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
- 1 tl hunajaa
- ½ skodelice čokoladnih koščkov
- ¼ skodelice (mandljevega) mleka
- 2 jabolki, narezani na tanke rezine
Ohjeet
V električnem mešalniku zmeljemo 3 datlje (pred tem jim odstranimo koščice), skodelico oreščkov, žličko vaniljevega izvlečka, žličko medu (lahko tudi agavinega sirupa) in žlico vode. Dobro zmeljemo in z maso obložimo manjšo keramično posodico.
Čokoladne koščke in mandljevo mleko stopimo v parni kopeli in nato s čokoladno mešanico prekrijemo dno tortice. Postavimo v hladilnik in pustimo, da se mešanica strdi.
Dve jabolki operemo in narežemo na tanke rezine. Z njimi obložimo vrh tortice in postrežemo. Tortico po želji posujemo s cimetom. Dober tek!