Tietenkin me kaikki tunnemme Marinka Dobnikin, Dobnikin suklaastudion omistajan. Hän on ensimmäinen, joka kynsi kesantoa suklaatuotteiden valmistuksessa täällä, ja kuten hän itse sanoo: "Suklaa on elämäni." Hän itse vannoo tummaa suklaata, jossa on runsaasti kaakaoosia, mikä vaikuttaa positiivisesti ihmis terveys.
Vsi izdelki iz ateljeja Dobnik, sledijo vodilu visoke kakovosti. To zagotavljajo z ročnim delom, naravnimi in kakovostnimi sestavinami ter z uporabo prave čokolade. V njihovih pralinah in čokoladah nikoli ni in ne bo konzervansov, saj bi ti neizbežno ubili njihov čar, to, da jih poješ sveže. Novi recepti se neprestano preizkušajo v naši čokoladnici; stare spreminjamo in izboljšujemo. Izbira izdelkov sledi letnim časom. Trenutno je v modi temna čokolada z zelišči, likerji in žganjem. Za popolni užitek ob črni čokoladi priporočamo kozarček konjaka ali sladkega vina.
V mesecu decembru, ko vse diši po cimetu, kuhanem vinu, čokoladi in mandljih, pa so zopet presenetili z novo zimsko bonboniero Winter collection, s katero si bomo lahko krajšali mrzle zimske večere. Bonbonjero odlikujejo ročno narejeni pralineji kot so praženi mandlji, sezam, cimet in cointreau. Seveda z odlično čokolado, brez konzervansov, umetnih okusov ali barvil. (300g Cena: 16,60 €)
Obisk katere od njihovih čokoladnic bo pravo doživetje za naše brbončice. Poleg čokolade, pa se bomo lahko še razvajali s piškoti, tortam ali se greli z vročo čokolado.
Ljubljana: Trg Republike 1- pasaža Maxi;
Maribor: EUROPARK, Pobreška 18;
Celje: CITYCENTER, Mariborska c. 100; Žalec: Šlandrov trg 1
Lisätietoja osoitteessa:
http://cokoladniatelje.si/