fbpx

Majatalo kastanjapuun luona

Kun köysirata pysähtyy myöhään iltapäivällä Mariborsko Pohorjelle, vatsamme jo "korisee". Tämä on merkki siitä, että meidän täytyy nopeasti laittaa sukset autoon ja suunnata Pri kostanjen majataloon, joka on vain kahden minuutin ajomatkan päässä Pohoran köysiradalta. Emme missaa isoa kastanjaa päätien varrella, mutta sen edessä on...

Perustiedot
Osoite
Majatalo kastanjapuun luona
Streliška 30
Maribor
Ajoittaa
odprto od torka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in ponedeljki zaprto
Ottaa yhteyttä
(02) 420 01 30

Kadar se na Mariborskem Pohorju pozno popoldne ustavijo žičnice, nam v želodčkih že pošteno “kruli”. To je znak, da moramo hitro pospraviti smuči v avto in se napotiti v gostilno Pri kostanju, ki leži le dve minuti vožnje od pohorske vzpenjače. Ob glavni cesti ne bomo zgrešili velikega kostanja, pred njim pa bo parkiranih veliko avtomobilov. Gostilna Pri kostanju nam ponuja poleg prisrčnega ambienta in prijaznega osebja velik izbor pristne domače hrane. Družinska gostilna nam ponuja vse od paniranega in ocvrtega piščanca, do slastne telečje pečenke s praženim krompirjem. Goveja juha nam je na izbiro s fritati, rezanci ali jetrnimi cmočki. Poskusiti velja telečjo in piščančjo obaro, ki je tak – šna kot v starih časih: slastna, domača. Najmlajši se bodo razveselili ogromnih dunajskih puran – jih in svinjskih zrezkov. V zimskem času se nam bo kot nalašč prilegla pečenica z zeljem in kruhovimi cmoki. Kuhana govedina z jabolčnim in smetanovim hrenom, ki je še posebej značilna za gostilno, nam bo prav tako zadišala kot krvavice z repo in zeljem. Iz kuhinje bo zavel vonj po slastnih gibanicah in borovničevem zavitku, ki bodo pripomogli, da bomo na koncu le s težavo vstali od mize. V jesenskih mesecih velja poskusiti nepogrešljivo kostanjevo torto. Ljubitelji solat se bodo razveselili zelenjave z domačega vrta, ki je vedno sveža in vselej okus – no pripravljena. V hišni vinski kleti nam ponujajo možnost degustacije vin in hrane, Pri kostanju pa lahko tudi prenočimo v eni izmed treh sob. Razumljivo, da je gostilna s tradicijo znana in priljubljena tako med domačini kot pri turistih, zato se lahko razveselimo že naslednjega obiska, morda spomladi, kjer bomo lahko kosili na letnem vrtu v senci starega kostanja.

Edellinen
Pr'Maticku

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.