Olet varmasti huomannut ne jo Ljubljanan torilla, Cankarjev embrežjellä tai Mariborin pääaukiolla. Mistä puhutaan? Tietoja Icy bobo -jäätelösämpylistä, ensimmäisistä tällaisista sämpylistä Sloveniassa, jotka tuotiin markkinoillemme viime vuonna.
Cankarjevo nabrežje
Ljubljana
Ideje o sladolednih rolicah he tekivät Roku Jakšetu in Larisi Casar porodile med potovanjem po Aziji, kjer sta jih Thaimaassa, državi, kjer so se rolice rodile, tudi prvič pokusila. Takoj sta se zaljubila v okus in predvsem v tehniko priprave. Tako sta lansko leto prva ponudila sladoledne rolice na slovenskem tržišču pod blagovno znamko Lavine. Navdušenje je bili res veliko. Odkrili so ju različni “food blogerji” med drugim tudi Asun Ljubljanassa, ko je njihov video videlo prek 21 tisoč navdušenih ljubiteljev sladoleda.
Sladoled je narejen pred vašimi očmi, pri kakovosti sladoleda pa pazijo, da je sadje (maline, jagode in gozdne borovnice) kupljeno vsak dan sproti na tržnici pri lokalnem pridelovalcu sadja (kmetija Krošelj) oziroma nabiralcih gozdnega jagodičevja. Prav tako uporabljajo vrhunske čokoladne prelive z visoko vsebnostjo kakava ter vrhunske suklaata (Ferrero Rocher, Raffaello …).
Po uspešnem štartu lansko leto so letos razširili poslovanje. Poleg osrednje ljubljanske tržnice pri Mesarskem mostu so zdaj prisotni še na Cankarjem nabrežju pri Chill Out Caffeju in prek prve franšizne enote v Mariboru na Glavnem trgu (restavracija Rotovž). V načrtu je, da se naslednje leto širijo še v druge slovenske kraje in Avstrijo.
Letošnja posebnost so koktajl sladoledne rolice Cuban Icy Bobo po originalnih receptih Mojito, Pina Colada ja Daiquiri Raspberry. Kot prvi v Sloveniji ponujajo tudi sladoled iz zelenega čaja Matche ter goji jagod, kar je prava bomba antioksidantov. Ta čaj so pred bojem pili že samuraji, ki so se na tak način oskrbeli s potrebno energijo. Vse vrste zelenega čaja vsebujejo kofein, v matchi pa je ta še posebej skoncentriran.
Vsa prodajna mesta so oblečena v živ nordijski mah (living walls) in naravni bor, kar med drugim odraža predanost izbiri naravnih materialov in sestavin v sladoledu.
Lisää tietoa:
facebook.com/icybobo