fbpx

Kuinka leipoa maailman parhaat keksit?

Najboljši piškot vašega življenja

Millaisista keksistä pidät eniten? Pehmeä ja sitkeä vai ohut ja rapea? Jospa olisi keksiresepti jokaiseen makuun, eikö niin? Vaikka tätä joutuisikin odottamaan hieman kauemmin, olemme vihdoin selvittäneet, millä temppuilla voimme leipoa keksejä oman maun mukaan. Katsotaanpa, mitä tiede sanoo elämämme parhaan keksin leipomisesta...

Veš, kako speči najboljši piškot na svetu? Znanost ima odgovor! Znanost? Znanost in kulinarika sta vsekakor povezani področji in najbrž se strinjate, da je najlepše eksperimentirati prav v kuhinji. Ker se bližajo prazniki in ker nam znanost lahko ponudi marsikateri odgovor na vprašanja, povezana s pripravo, kuhanjem in peko hrane, smo tokrat raziskali, kakšni kuharski triki se skrivajo za peko popolnih piškotov.

Mmm, čas je za piškote!
Mmm, čas je za piškote!

Hrustljavi, mehki, tanki, napihnjeni … Vsak piškot ima svojo majhno skrivnost. Pa poglejmo, kaj je treba dodati klasičnemu receptu za piškote, da ti postanejo …

LUE LISÄÄ: Syksyinen resepti: herkullinen lecinapata bataattien ja kurpitsan kera

Mehki: dodajte 2 dodatni skodelici moke.
Hrustljavi z mehko sredico: uporabite ¼ čajne žličke pecilnega praška in ¼ čajne žličke sode bikarbone.
Rjavo zapečeni: pečico nastavite na več kot 180 stopinj.
Žvečljivi: uporabite večnamensko moko.

Triki za popolne piškote
Triki za popolne piškote

Prav takšni kot iz trgovine: namesto masla uporabite margarino.
Debeli in manj hrustljavi: zmes zamrznite in jo dajte iz zamrzovalnika 30 minut pred peko.
Kot torta: uporabite več sode bikarbone, ki piškote dobesedno napihne.
Še boljši: če boste maso pred peko zamrznili za 24 ur, bodo imeli piškoti še več okusa.
Poenoteni: če vas skrbi videz piškotov, polovico sladkorja nadomestite z agavinim sirupom.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.