fbpx

Kranjska gostilnica

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni ...

Perustiedot
Osoite
Kranjska gostilnica
Planina 3
Kranj
Ajoittaa
od ponedeljka do sobote od 9. do 22. ure, nedelje in prazniki od 11. do 17. ure
Ottaa yhteyttä
(05) 902 41 66

Pred slabim letom se je v Kranju na Planini odprla Kranjska gostilnica, kjer obiskovalce razvajajo z italijansko kuhinjo s pridihom francoske. Gostilnica je urejena v prijetnem domačem ambientu in ko zadiši po ajdovem, čebulnem, česnovem, koruznem ali krompirjevem kruhu, se počutimo kot v domači izbi. Pogled na jedilni list razkrije pravo kulinarično zgodbo. Med slovenskimi jedmi, pravijo, da nas ne bodo razočarali ajdova kaša z govejim jezikom in bučnim oljem, sirovi štruklji z jurčki ali morska žaba, zavita v pršut, z vinsko omako. Ljubitelji morske hrane bodo navdušeni nad hobotnico v solati na rukoli, črno rižoto z morskimi sadeži, filejem brancina s tartufi ali filejem škarpene v školjčni omaki. Kuhar v gostilnici pravi, da se ravna po navdihu in najbrž so tako nastale tudi zelo zanimive kombinacije okusov, ki se spajajo v nekaterih jedeh: eksotična solata z gamberi, avokadom in mangom, rezine račjih prsi s čokolado in pomarančo ali jagenjček v medeno-česnovi omaki so prav gotovo jedi, katerih okusa še dolgo ne bomo pozabili. Zanimivost je tudi ta, da pri ustvarjanju hladnih jedi uporabljajo argamino olje, ki ima okus nekje med lešnikom in olivo. Predvsem med vikendi v Kranjski gostilnici zadiši po krači in pečenki, tako da so lahko zadovoljni tudi ljubitelji pravega nedeljskega kosila. In če po vseh dobrotah zmoremo pojesti še kaj, si privoščimo katero izmed domačih sladic, pa naj bo to ingverjev mousse z rdečim poprom, čokoladni sufle z vanilijevo kremo, gozdni sadeži v šampanjskem aspiku z meloninim sladoledom ali domač kostanjev sorbet s konjakom.

Edellinen
Pr'Maticku

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.