Kaikista kodeissamme olevista huoneista keittiö on energian, toiminnan, mukavuuden ja luovuuden keskus. Se on jokaisen asunnon sydän. Tämän vuoden Milanon Design Weekillä esitelty Ikean keittiökonsepti olettaa, että 10 vuoden kuluttua keittiössämme ei ole enää jääkaappia, vaan sen tilalle tulee moderni ruokakomero.
V prihajajočem desetletju se bo s spreminjanjem našega okolja in naših navad drastično razvila tudi naša keittiö. Ikea je s pomočjo podjetja IDEO London in skupino študentov iz univerz Lund in Eindhoven, raziskala družbene, tehnološke in demografske sile, ki bodo vplivale na naše obnašanje okoli hrane v letu 2025.
Velik poudarek je bil predvsem na tem kako bomo čez 10 let gojili našo hrano, jo shranjevali, kuhali in na sploh bivali ter delali v naših kuhinjah. Kot alternativo hladilnikom so oblikovalci predlagali nekakšno moderno shrambo, ki vključuje lesene police z vgrajenimi skritimi senzorji in pametno tehnologijo indukcijskega hlajenja, ki varčuje z energijo. Steklene posode za shranjevanje živil bi bile prav tako hlajene na lesenih policah.
V galeriji si oglejmo fotografije kako si Ikea za leto 2025 zamišlja kuhinje brez hladilnika.
Lisää tietoa:
conceptkitchen2025.com