Eilen vietimme päivää, joka on erityisesti omistettu ikuisimmalle jälkiruoalle, jäätelölle. Perinteiset maut ovat makujemme tuttuja, mutta kysymys on siitä, kuinka paljon he haluavat majoneesin maun. Uskaltaisitko syödä tällaista jäätelöä?
Jagoda, banana, gozdni sadeži … tradicionalni okusi sladoledov so preteklost, saj boste na Škotskem odslej lahko uživali tudi v sladoledu z okusom majoneze.
Če imate tako radi majonezo in jo jeste ob vsakem obroku, je potem ta novica, da boste uživali tudi v sladici z majonezo, razlog za veselje. Sladoledna trgovina ICE v Falkirku na Škotskem je pred dnevi ljubitelje sladoleda navdušila z novim okusom.
Pri pripravi sladoleda niso eksperimentirali, temveč so v sladoled vmešali Hellmann’sovo majonezo, ki je sestavljena iz jajčnih rumenjakov in olja. Sladoled po navadi že vsebuje jajca, ki ustvarijo gladko teksturo, tako da majoneza zgolj prispeva k še večji kremastosti sladoleda.
Drzni degustatorji že okušajo ta edinstveni okus, drugi pa si ga ne upajo niti poskusiti. Si med pogumnimi ali tistimi, ki raje uživajo v preizkušenih okusih?
Lisää tietoa:
instagram.com