fbpx

Max

Aivan pääkaupungin keskustassa, kaiken melun ja äänien keskellä, piilee Maxim-ravintolan intiimi ja rauhallinen tunnelma. Toisaalta Maxim flirttailee ranskalaisen kulinaarisen taiteen kanssa, ja toisaalta hän etsii aina jotain uutta, tuoretta. Kausiruoat ovat suuressa roolissa ruokien valinnassa, sillä Maximissa he pyrkivät johonkin...

Perustiedot
Osoite
Max
Trg republike 1
Ljubljana
Yhteys
Max
Ajoittaa
od ponedeljka do petka od 12. do 18. ure in od 19. do 23. ure, sobota od 12. do 16. ure, nedelja zaprto
Ottaa yhteyttä
(01) 47 66 980

V samem središču glavnega mesta, sredi vsega hrupa in zvokov leži intimen in miren ambient restavracije Maxim. Maxim se na eni strani spogleduje s francosko kulinarično umetnostjo in na drugi strani vedno išče nekaj novega, svežega. Pri izboru jedi imajo veliko vlogo sezonska živila, saj v Maximu stremijo k čim bolj sveži ponudbi in naravnim ter polnim okusom. Če obrok začnemo s hladnimi predjedmi, lahko preizkusimo solato z jastogom, zelenimi beluši, vitlofom in tartufi, prekajena gosja prsa s kumvat ragujem, carpaccio iz marinirane govedine z oljčnim oljem ali terino iz gosjih jeter, nadevano s figami, želejem iz sladkega vina, sesekljanimi tartufi in popečeno bagueto. Ljubitelji juh bodo presenečeni, saj v Maximu nobena juha ni ”navadna” juha, vsaka je nekaj posebnega, pa naj bo to čista paradižnikova juha s paradižnikovim konkasejem in pesto ravioli ali piščančja juha po provansalsko s tartufi. Med toplimi predjedmi nas ne bodo razočarali niti topli mangov pire z rezino gosjih jeter in škampovimi repki, in niti tagliatelle s školjkami, škampi, lignji, ribo in zelenjavo. Tiste, ki najbolj uživajo, če njihov krožnik diši po morju, bodo razveselili riba v pečici z zelenjavo in krompirjem, file sveže tune z rozinami in zrni kakava in file morske žabe na toplem paradižnikovem raguju s šalotko. Med mesnimi jedmi je potrebno omeniti telečji file z rezino gosjih jeter, beluši in črnimi tartufi, jagnečji kare z zeliščno skorjo na ratatuille s popečenim krompirjem in file govedine Angus na pireju iz zelenih belušev z glazirano šalotko. Piko na i glamuroznemu obroku pa bo naredil kozarček kakovostnega vina ali katera izmed vrhunskih cigar.

Edellinen
Pr'Maticku

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.