fbpx

Kansallisen värisiä välipaloja seuraamaan vuoden 2014 MM-kisojen puolivälieriä, osa 2

Olemme siirtymässä uuteen osaan vuoden 2014 MM-kisojen puolivälierissä ja siten taas osana jalkapallon ja kansallisen väristen kulinaaristen herkkujen nauttimista. Currywurstia Saksasta, ranskalaisia pannukakkuja odottamattomalla päätähdellä ja kuumaa kastiketta ja kuumaa makkaraa Argentiinasta, jossa intohimo vallitsee jopa jalkapallossa... pelin katsominen niin herkullisen seurauksen kanssa tekee 100%:stä nautinnollisempaa!

Možnosti za kulinarično razvajanje je res neomejeno in če že ne ekipa, za katero navijamo na Svetovnem prvenstvu v nogometu 2014, naj naše želje usliši vsaj pečica! Ideje, kako jo uporabiti, sledijo.

Nemška Currywurst

Klobasa. Sinonim za nemško kulinariko, ena redkih jedi z lastnim muzejem in prva izbira lačnih navijačev. Po zaslugi hitrega in prostega recepta bomo živce prihranili za napeto tekmo!

Ainesosat:
1 klobasa in 1 hrustljava kajzerica na osebo

Currywurst omaka

1 skodelica paradižnikovega kečapa
1 jedilna žlica pekoče čili omake
¼ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
¼ čajne žličke mlete paprike
¼ čajne žličke milega čilija v prahu

Nemška Currywurst
Nemška Currywurst

Valmistautuminen:
Vse sestavine za omako zmešajte v posodi in pustite v hladilniku, kjer naj se okusi mešajo dobri dve uri.

Skuhajte klobaso, jo postrezite na hrustljavi kajzerici in dobro zalijte s currywurst omako. Za popolno izkušnje nemške kulinarike lahko dodate še kislo zelje in seveda poplaknete s pravo mehurčkasto pijačo.

La Galette Saucisse : Francija

Palačinke po francosko z nepričakovanim dodatkom: klobaso.

Ainesosat:

klobase (1 na osebo)
½ skodelice ajdove moke
½ skodelice navadne moke
½ kuppia maitoa
2 munaa
1 tl suolaa
2 ruokalusikallista vettä

Galette saucisse, Francija
Galette saucisse, Francija

Valmistautuminen:

Vse sestavine za palačinke premešajte in pustite, da stojijo dobro uro. Segrejte ponev in iz mase naredite ajdove palačinke.

Da galette postane La Galette Saucisse, palačinke preprosto premažite z gorčico in jih ovijte v okoli pravkar pečenih klobasic… Et voila! Že uživate prigrizek, ki je izredno priljubljen na nogometnih tekmah v francoskem mestu Rennes.

Choripan z omako chimichurri: Argentina

Vroči Argentinci in nogomet, ki ga igrajo s strastjo, pospremite z vročo hrano.

Ainesosat:
argentinska klobasa Chorizo ali italijanska pekoča klobasa
kajzerice (da bodo bolj hrustljave, jih lahko rahlo popečete)

Za omako Chimichurri:

½ kuppi oliiviöljyä
¼ skodelice (rdečega) vinskega kisa
¼ kuppia vettä
½ skodelice nasekljanega peteršilja
1 majhna čebula (nasekljana)
3 stroki česna (nasekljani)
1 paradižnik (olupljen, brez semen in narezan na kocke)
1 jedilna žlica posušenega origana
1 jedilna žlica pekoče paprike (v prahu)
1 jedilna žlica solnega cveta
1 čajna žlička mletega črnega popra
1 čajna žlička čilija v prahu

Choripan z omako chimichurri, Argentina
Choripan z omako chimichurri, Argentina

Valmistautuminen:

    Vse sestavine za omako dobro premešajte v posodi, jo prekrijte s plastično folijo in čez noč pustite v hladilniku. Da se bodo okusi karseda dobro premešali in ohranili svežino, folijo odstranite šele slabo uro pred postrežbo. Klobase popecite na žaru in odcejen sok premažite po kruhkih. Te lahko rahlo še popečete, da bodo prijetno hrustale. Klobase postrezite na kajzericah in jih izdatno prekrijte z omako Chimichurri. Zdaj se tekma lahko prične!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.