fbpx

Parhaat kuuman suklaan reseptit, jotka saavat sinut odottamaan talvea

Oletko kiinnostunut parhaista kuuman suklaan resepteistä? Totta kai, sillä kuuma suklaa on juoma, jota voi juoda syksystä, kun kylmä näyttää hampaat, aina huhtikuuhun asti. Jotta kylmästä vuodenajasta tulisi mahdollisimman makea, olemme valmistaneet 5 parasta kuumaa kaakaota, jotka saavat makuhermosi kiittämään... ja myös kehosi, sillä lämmität sen hyvin.

Tu so paras kuuman suklaan reseptejä, s katerimi boste omamili vse okoli itseämme, ker resnično ne vemo, kdo se lahko upre karameli, cimetu in piškotom, združenim s kremasto čokolado

PIKANTNA VROČA ČOKOLADA S CIMETOM

AINESOSAT:

  • 250 ml maitoa
  • 3 ruokalusikallista kaakaota
  • žlica javorjevega sirupa
  • polovica žlice cimeta
  • polovica žlice čilija v prahu
  • ⅓ žlice kajenskega popra
  • hyppysellinen suolaa
  • smetana in cimetove palčke (po želji)

VALMISTAUTUMINEN:

V posodo srednje velikosti vlijte mleko in ga segrejte na srednji temperaturi. Mleku dodajte javorjev sirup, kakav in začimbe ter sestavine mešajte, dokler ne nastane kremasta tekstura. Napitek vlijte v kozarce, za boljši okus pa dodajte smetano in cimetove palčke.

VROČA ČOKOLADA Z ROBIDO

AINESOSAT:

  • 200 g svežih ali zamrznjenih robid
  • 3 ruokalusikallista tomusokeria
  • žlica vode (če uporabljate sveže robide)
  • 1/2 čajne žličke vaniljevega izvlečka
  • 720 ml polnomastnega mleka
  • 120 g temne čokolade

VALMISTAUTUMINEN:

Če uporabljate zamrznjene robide, jih pustite na toplem 30 minut, da se odtali led. Ko so dovolj mehke, jih v kozici skupaj s sladkorjem v prahu postavite na kuhalno ploščo in kuhajte na zmerni toploti približno 5 minut, dokler robide niso mehke in tekoče. Če uporabljate sveže robide, pa jih kuhajte s sladkorjem v prahu in dodajte žlico vode.

Kuhane robide precedite skozi sito, zato da ločite sok od semen (ki jih zavržete). Segrejte mleko, v tem času pa v mešalnik dodajte vaniljev izvleček in čokolado. Čez sesekljano čokolado prelijte vroče mleko in zmes pustite minuto stati.

Žlico robid dajte na stran, preostanek pa vlijte v mešalnik k čokoladi. Mešajte, dokler pijača ni penasta. Po okusu sladite. Nalijte pijačo v kozarec in na vrh polijte žlico robid, lahko pa dodate tudi smetano, penice.

VROČA ČOKOLADA Z OREO PIŠKOTI

AINESOSAT:

  • 500 ml polnomastnega mleka
  • 60 g mešanice za vročo čokolado, ki jo lahko kupite v trgovini
  • 6 oreo piškotov
  • stepena smetana in zdrobljen piškot za okras (po želji)

VALMISTAUTUMINEN:

V majhni ponvi segrejte mleko, ki ne sme vreti. Nato v mešalniku združite vroče mleko, piškote in mešanico za vročo čokolado. Mešajte, dokler piškotki niso popolnoma zdrobljeni in enako velikih kosov. Ko je pijača pripravljena, jo lahko okrasite s smetano in zdrobljenimi piškoti.

TRADICIONALNA VROČA ČOKOLADA

AINESOSAT:

  • 1440 ml polnomastnega mleka
  • 480 ml smetane
  • 100 g rakeistettua sokeria
  • 226 g polsladke čokolade
  • 21 g kakavovega praha
  • 2 tl vaniljauutetta
  • penice, čokoladni sirup, karamela (po želji)

VALMISTAUTUMINEN:

Vse sestavine združite v počasni kuhalnik, katerega temperatura naj ne bo previsoka. Premešajte zmes, da se sestavine dobro združijo, predvsem bodite pozorni na kakav, ki ne sme plavati na vrhu tekočine. Na nizki temperaturi kuhajte sestavine šest ur ali štiri ure na višji temperaturi, na vsakih 45 minut pa jih premešajte. Ko je vroča čokolada pripravljena, jo postrezite s prelivi po svojem okusu. Ostanke shranite v hladilniku in pogrejte na kuhalni plošči ali v mikrovalovni pečici.

CHEESECAKE VROČA ČOKOLADA

AINESOSAT:

  • 250 ml maitoa
  • 1/4 čajne žličke vaniljevega izvlečka
  • 65 g bele čokolade
  • 5 žlic kremastega sira
  • (graham) krekerji in smetana za okras (po želji)

VALMISTAUTUMINEN:

V ponvi srednje velikosti segrejte mleko, ki ne sme vreti. Temperaturo kuhalne plošče znižajte, v veliko pa dodajte sir, vaniljev izvleček in belo čokolado. Mešajte, dokler se sestavine ne stopijo in združijo. Vročo čokolado vlijte v kozarec in napitek okrasite s krekerji in smetano.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.