AINESOSAT 2 HENKILÖLLE: 100 g tuoretta okraa, 2 tl oliiviöljyä, 2 ripaus jauhettua pippuria, 2 tl balsamiviinietikkaa, 200 g rucolaa, 8 kirsikkatomaattia, 8 kg katkarapuja, 1 appelsiini, ripaus suolaa .
SESTAVINE ZA 2 OSEBI:
100 g sveže okre
2 žličke oljčnega olja
2 ripaus jauhettua pippuria
2 žlčke balzamičnega kisa
200 g rukole
8 češnjevih paradižnikov
8 dkg gamberov
1 appelsiini
hyppysellinen suolaa
VALMISTAUTUMINEN:
Čistim plodovom okre porežemo
konce in jih narežemo na 0.5 cm
debele kolobarje. Skupaj z gamberi
jo prepražimo na oljčnem olju in jo
potresemo po rukoli, na rezine
narezanih pomarančah in češnjevih
paradižnikih. Začinimo in
premešamo.
Recept so pripravili v restavraciji Angel,
Mercator center, Ljubljana
www.kaval-group.si