Täydellinen ja herkullinen ateria on täydellinen kulinaaristen nautintojen ystäville. Teet myös vaikutuksen vieraasi valitulla Bosch-reseptillä.
Sestavine za 4 osebe
za zvezdice iz krompirjevega testa potrebujemo:
250 g krompirja, sol, 75 g moke, 1 rumenjak, poper, muškatni orešček, 200 g stopljenega masla
za rezine fileja račjih prsih potrebujemo:
1 file račjih prsi teže 250 g, sol, poper, 2 jedilni žlici olivnega olja
za juho potrebujemo:
500 g blitve, 3 šalotke, 2 jedilni žlici masla, 100 g krompirja,
600 ml jušne osnove
za okras:
šop mladih listov blitve
Indukcijska kuhalna plošča s PowerBoost funkcijo
Indukcijska kuhalna plošča s PowerBoost funkcijo za hitro kuhanje vam omogoča:
- QuickStart funkcija
- ReStart funkcija
- PowerBoost funkcija za vsa kuhališča
- Otroška varnostna ključavnica
- Priključna moč: 7,2 kW
- Elektronska programska ura s funkcijo izklopa in opomnikom za vsako kuhališče
- Varnostni izklop
Poleg osnovnih funkcij nam indukcijska kuhalna plošča omogoča tudi dodatne prednosti:
- Novi dizajn brez okvirja
- Novo senzorsko upravljanje TouchSelect omogoča preprost način upravljanja z izbiro kuhališča in +/- nastavitev jakosti.
Valmistautuminen
1. Priprava zvezdic iz krompirjevega testa: v slani vodi pribl. 20 minut kuhamo krompir, ga olupimo in še toplega stisnemo s stiskalnico za krompir. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
2. File račjih prsi otremo do suhega in po površini zarežemo karo vzorec. Na srednjem ognju in na olju hrustljavo zapečemo začinjen file pribl. 18 minut, s kožo obrnjeno navzdol. Malo pred koncem ga obrnemo in na koncu narežemo na rezine.
3. Za juho na drobno narežemo stebla in liste blitve. Olupimo šalotko in krompir, ju narežemo na rezine in dušimo na maslu in majhnem ognju. Zalijemo z vodo ali govejo juho in pustimo rahlo vreti 15 minut, nato odstavimo.
4. Ohlajen krompirjev pire pregnetemo skupaj z moko, rumenjakom, soljo, poprom in muškatnim oreščkom, tako dolgo, da je testo gladko. Iz krompirjevega testa oblikujemo zvezdice debeline pribl. 2 cm ter jih nato cvremo na segretem maslu do zlatorumene barve.
5. Liste blitve dodamo v juho in jo 2 minuti kuhamo. V mešalnem vrču mešalnika jo penasto zmešamo, poskusimo in po potrebi dodatno začinimo. Penasto juho iz blitve postrežemo z zvezdicami iz krompirjevega testa in rezinami fileja račjih prsi. Poljubno okrasimo z mladimi listi blitve.