fbpx

POISTA oikea asia: POISTA lihaa 25 prosenttia vähemmän suolalla

PIK Vrbovec, modernien trendien johtaja alueellisilla liha- ja lihatuotemarkkinoilla, tarjoaa kuluttajille terveellisemmän valikoiman vähäsuolaa sisältäviä tuotteita, mukaan lukien PIK-lihat. Tunnetut PIK-tuotteet - kuivasalami, kinkku, keittokinkku, mortadella ja muut herkut - sisältävät 25 prosenttia vähemmän suolaa, eivätkä samalla sisällä arominvahventeita, keinotekoisia väriaineita, gluteenia tai soijaa.

Z izrazitimi okusi in vrhunsko kakovostjo, ki sta glavni odliki mesnin PIK, so najboljša izbira za vse, ki skrbite za svojo prehrano in zdravje. PIK Vrbovec še naprej ozavešča potrošnike o pomenu priporočenega dnevnega vnosa soli, ki je po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije 5–6 gramov na dan.

Tiesitkö?
Največ soli vnesemo v telo nezavedno s hrano, zato je priporočljivo prebirati deklaracije in izbrati izdelke z nižjo vsebnostjo soli. Prekomeren vnos soli v telo je zelo pogosto vzrok za sladkorno bolezen, debelost ter bolezni srca, ledvic in pljuč. Zmanjšanje vnosa soli na priporočeni dnevni odmerek zniža krvni tlak in tveganje za srčno-žilne bolezni, tudi možgansko kap in srčni infarkt. Če bi porabo soli zmanjšali na priporočeno količino, bi letno rešili več kot 2,5 milijona življenj.

Kako zmanjšati prekomerno količino soli?
Največjo količino soli vnesemo v telo nezavedno, in sicer s hrano. Z le nekaj preprostimi ukrepi lahko omejimo prekomeren vnos soli:
– ko pripravljamo obrok, zamenjajmo veliko žlico za dodajanje soli z manjšo;
poskusimo hrano, preden jo solimo;
umaknimo solnico z jedilne mize, da ne bo stalno na dosegu roke;
– preizkušajmo različne začimbe in dišavnice, s katerimi bomo nadomestili sol;
– običajne jedi poskusimo začiniti drugače oziroma bolj zdravo;
– predvsem pa prebirajmo deklaracije in izberimo izdelke z nižjo vsebnostjo soli.

Lisää tietoa

Lisätietoja osoitteessa:
pik-vrbovec.hr

Vsebino omogoča PIK Vrbovec.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.