Voitko kuvitella, että lapsuudessa rakastimme banaanihalkaisu tehtäisiin nyt kakuna? Voit, mutta se on erittäin yksinkertaista. Tässä on resepti jumalalliseen, paistamattomaan banaanikakkuun.
Tukaj lahko najdete recept in postopek priprav za božansko torto banana split, ki vas bo ponesla nazaj v otroštvo.
Sestavine za torto banana split:
- 12 kornetov
- 6 ruokalusikallista sulatettua voita
- 3 banane, narezane na kolute
- 950 g zmehčanega čokoladnega sladoleda
- 950 g zmehčanega vaniljevega sladoleda
- 950 g zmehčanega jagodnega sladoleda
- kermavaahto
- sesekljani arašidi
- čokoladni sirup
- maraskino češnja
Priprava torte banana split:
Kornete prelomite na manjše koščke in jih dajte v multipraktik. Mešajte, dokler ne nastanejo drobtine. Prilijte stopljeno maslo in mešajte še 20 sekund, da nastane homogena zmes. Maso za skorjico razporedite po pekaču za torte (premera 25 cm) in si za enakomeren sloj pomagajte z lopatico. Postavite v zamrzovalnik za 10 minut. Po skorji razporedite narezane banane in premažite s čokoladnim sladoledom. Zamrznite za 20 minut. Enako ponovite z jagodnim sladoledom, zamrznite za 20 minut. Dodajte še vaniljev sladoled in zamrznite za 1 uro. Odstranite pekač in narežite torto. Okrasite s stepeno smetano, sesekljanimi arašidi, češnjo in čokoladnim sirupom. Pa dober tek!
Pripravo torte banana split si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku: