Vain kahdesta ainesosasta valmistettu suklaamousse on yksinkertaisin resepti suklaajälkiruoaksi, joka saa sinut koukkuun! Jos sinulla on jo suklaata kotona, voit valmistaa sen heti!
Recept za čokoladni mousse iz le dveh sestavin je eden od tistih, ki vas v trenutku zasvojijo. In kot pravijo, najlepše stvari v življenju so preproste. Enako velja za recepte. Ta je vsekakor preprost in vsekakor takšen, s katerim si boste polepšali dan.
LUE LISÄÄ: Resepti: suklaasalami, huumaava paistamaton jälkiruoka
Za omamni čokoladni mousse ne potrebujete ne smetane, ne masla, ne drugih sestavin, ampak zgolj čokolado in …
Sestavini za čokoladni mousee iz dveh sestavin:
- čokolada s kakavovim maslom (če želite večplastnega, uporabite različne vrste)
- vettä
Priprava čokoladnega mouseeja iz dveh sestavin:
V skledice stresite različne vrste čokolade (prepričajte se, da nimajo rastlinske maščobe, sicer ne bo tako okusno) in v vsako dodajte malo vroče vode. Skledico nato za 30 sekund postavite v mikrovalovko, da se čokolada raztopi. Dobro premešajte in postavitev v mikrovalovno pečico za nadaljnje pol minute. Masa bo postala primerno gladka. Zlijete jo v vrečko za živila, ki jo neprodušno zaprete, nato maso enakomerno razporedite. Postavite v zamrzovalnik za kakšno uro.
Nato čokolado stresite v skledo in zmiksajte, da masa postane popolnoma gladka. Nato po malem dodajajte hladno vodo, dokler ne dobite kremaste teksture. Z dresirno vrečko maso stisnite v kozarec. Kozarec malce pretresite, da se čokolada prerazporedi, in ga postavite v hladilnik, medtem pa postopek ponovite za druge vrste čokolade. Ko končate s plastenjem, sladico za 30 minut postavite v hladilnik. Po tem času je godna za postrežbo.
Demonstracija priprave čokoladnega mouseeja iz dveh sestavin: