Nutella-fanit, olette taas tulleet omillenne. Tällä kertaa olemme valmistaneet reseptin jumalallisesta Nutella-vaahdosta, joka hemmottelee sinua herkällä koostumuksellaan!
Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.
LUE LISÄÄ: Resepti: nutellakakku vain kolmella ainesosalla, synnin arvoinen!
Sestavine – Nutellin mousse:
- 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
- 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali kotitekoinen)
- 1 skodelica sladkorja v prahu
- 1 kuppi kuohukermaa
- 3 ruokalusikallista sokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- kermavaahto
- 2 žlici praženih lešnikov
- 2 žlici sesekljane temne čokolade
Potek priprave – Nutellin mousse:
V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!