Etsitkö houkuttelevaa jälkiruokaa? Sitten resepti suklaa-yllätyspallolle, jonka sisällä on yllätys (jäätelö), sopii sinulle täydellisesti. Ensi silmäyksellä se on täysin tavallinen jälkiruoka, mutta kun se peittyy kuumalla karamellilla ja suklaa alkaa sulaa, jäätelö paljastuu sisältä!
Čokoladna krogla presenečenja, ki pod čokolado skriva sladoled, bo hitro postala vaša najljubša jälkiruoka. Gre za odraslo, ali bolje, hedonistično različico jajčka Kinder. Njen avtor, chef Byron Talbott, je navdih za to edinstveno sladico našel v kremnem sladoledu s sadjem. A na prvi pogled bi dejali, da je vse prej kot to. Ko pa jo oblijemo z vročo karamelo, se razgali njena notranjost, v kateri se skriva jäätelö. Je to najboljša sladica vseh časov? Vsekakor spada v ožji krog favoritinj!
LUE LISÄÄ: Resepti: Japanilainen souffle, joka sai maailman hulluksi
Recept za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
Sestavine za čokoladno kroglo presenečenja s sladoledom:
- čokolada za peko (čokoladne kapljice)
- jäätelöä (valinnainen)
- karamelli
- sadje (po želji)
- orehi/lešniki (po želji)
Priprava čokoladne krogle presenečenja s sladoledom:
Najprej na vodni pari stopimo čokolado in potem dodamo nekaj ekstra (čokoladnih) kapljic, da znižamo temperaturo. V nadaljevanju potrebujemo okrogel kalup. V eno polovico vlijemo čokolado, kalup zapremo in ga toliko časa nežno obračamo, da se čokolada enakomerno razporedi po steni. Modelček nato za 30 minut postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi. Vmes na nekaj minut kalup obračamo. Ohlajeno čokolado nato postavimo na segret obrnjen podstavek, da se naredi luknja. A kaj bi vam razlagali, ko pa vam lahko chef Byron Talbott to pokaže.
Lisää kirjoittajasta:
byrontalbott.com