fbpx
Foto: IG @charlotteslivelykitchen

Resepti: suklaajuustokakku, valmis 15 minuutissa

Tole morate poskusiti!

Helppo suklaajuustokakku, jota olisi synti olla kokeilematta!

Cheesecake je priljubljena sladica in če tudi sami spadate v skupino ljubiteljev te sladice, nujno poskusite tudi to čokoladno različico. Za ta cheesecake ne boste porabili veliko časa, saj bo gotov v 15 minutah.

Ainesosat

Säätiö

  • 200 g hrustljavih piškotov po vaši izbiri
  • 150 g voita

Kerma

  • 350 g čokolade za kuhanje ali temne čokolade (lahko jo nadomestite z dvema žlicama kakava)
  • 550 g sira mascarpone
  • 150 g tomusokeria
  • 300 ml smetane za stepanje

Valmistautuminen

Zdrobite piškote v fine drobtine in jih zmešajte s stopljenim maslom. Piškote lahko zmeljete v mešalniku, mlinčku za kavo ali v mlinčku za orehe ali pa jih daste v vrečko in jih zdrobite z valjarjem. Mešanico piškotov in masla razporedite po okroglem modelu za torto in jo dobro pritisnite na dno kalupa. Postavite v zamrzovalnik, dokler ne pripravite kreme.

Čokolado narežite na kocke in stopite. Pustite, da se malo ohladi. Smetano za stepanje čvrsto stepete z mešalnikom v eni skledi. V drugi skledi zmešajte maskarpone s sladkorjem in dodajte mlačno stopljeno čokolado. Tej zmesi postopoma dodajajte stepeno smetano in nežno mešajte, dokler se vse ne poveže.

Podlago za cheesecake vzemite iz hladilnika in nanjo enakomerno razporedite kremo. Za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi. Pa sladek dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.