Jos etsit terveellisempää, mutta silti maukasta, täyteläistä ja kermaista versiota suklaavanukasta, lue eteenpäin. Olemme laatineet reseptin suklaavanukkaiselle kahvilla ja avokadolla, joka on täynnä antioksidantteja. Tämän avulla olet hyvällä matkalla täyttämään tämän vuoden uudenvuodenlupauksesi.
V tem okusnem čokoladnem pudingu se skrivajo še kava, kokosovo mleko in avokado. Kava poudari okus čokolade, hkrati pa poveča število antioksidantteja. Prav tako je skoraj brez kalorij. Kokosovo mleko poskrbi za prijetno aromo, prav tako avokado. Oba pa kar ‘pokata’ od terveellisiä rasvoja.
LUE LISÄÄ: Resepti: pörröiset pannukakut vain yhdestä ainesosasta
Sestavine – čokoladni puding s kavo in avokadom:
- 115 gramov temne nesladkane čokolade
- 200 mililitrov kokosovega mleka
- 1 srednje velik zrel avokado
- 1 žlica instant kave ali espressa
- ¼ skodelice vroče vode
Postopek priprave čokoladnega pudinga s kavo in avokadom:
Čokolado stopite v mikrovalovni pečici, da se zmehča. Ne stopite je preveč! Kavo zmešajte z vročo vodo, da se popolnoma raztopi. V multipraktiku, z električnim mešalnikom ali z metlico med seboj dobro pomešajte vse sestavine. Če je masa preveč gosta, lahko dodate žlico ali dve vode. Puding prelijte v posodice. Postrezite hladno. V hladilniku ga lahko hranite nekaj dni. Pa dober tek!