Toblerone čokolada velja za eno najbolj priljubljenih čokolad na svetu, ki od drugih izstopa predvsem s svojo obliko. Verjetno med vami ni nikogar, ki si kdaj rok ne bi mazal s slastnim trikotnikom (in si pred tem skoraj zvil prst, da ga je odlomil). A zakaj bi Toblerone vedno znova jemali s prodajne police, ko pa lahko takšno čokolado s tem receptom hitro in preprosto izdelamo sami doma.
Toblerones, čokolada v obliki gore Matterhorn, ki krasi tudi ovitek te švicarske čokoladne ploščice, velja za eno najbolj priljubljenih makeisia, ki jo lahko, kot marsikatero drugo iz trgovine, pripravite sami doma.
LUE LISÄÄ: Resepti: siilit (suklaapallot) kuin konditoriosta
Seuraavassa esittelemme sinulle yksinkertainen resepti za pripravo domače čokolade toblerone, pri kateri si boste oblizovali prste kot pri originalni.
Recept za domačo čokolado toblerone:
Sestavine za domačo čokolado toblerone:
- 500 g jauhettuja keksejä
- 400 g sokeria
- 2 dl vode
- 250 g margarine
- 100 g saksanpähkinöitä
- 100 g kookosjauhoa
- rommi
Postopek priprave domače čokolade toblerone:
V posodo z vodo stresemo sladkor in pustimo, da vre cca eno minuto. V sladki mešanici nato raztopimo margarino. Odstavimo s štedilnika in dodamo piškote, nasekljane orehe, nekaj kapljic ruma in kokosovo moko. Maso prestavimo v namaščen pekač, oblikujemo (po želji) in za konec prelijemo s stopljeno čokolado. Za nekaj ur oziroma čez noč postavimo v hladilnik, ohlajeno pa narežemo na poljubne rezine in postrežemo. Pa dober tek!
Kako pravilno odlomiti trikotnik čokolade Toblerone?