Miksi aina pitäisi mennä kauppaan hakemaan vohveleita, kun niitä voi valmistaa kotona, jotka ovat yhtä herkullisia ja tekevät vaikutuksen niin nuorille kuin vanhoillekin. Kun kokeilet tätä reseptiä, nämä ovat ne vohvelit, joihin vannot. Unohda Kraš, unohda muut merkit. Kermainen ja herkullinen suussa sulava täyte, joten näillä kotitekoisilla vohveleilla ei ole todellista kilpailua!
Imate radi napolitanke? Radi? Kaj radi! Gotovo jih naravnost obožujete! Predstavljamo vam preprost recept za domače napolitanke, ki so tako odlične, da si ne boste mogli kaj, da ne boste vedno znova posegli po še eni. Prav tako nihče ne bo opazil, da jih je naredila domača roka, pa čeprav ste jih pripravljali prvič. Prilegajo se h kavi, čaju ali kar tako.
LUE LISÄÄ: Resepti: kotitekoiset unikot
Recept za domače napolitanke:
Sestavine za domače napolitanke (za 10 oseb):
- 4 oblati za napolitanke
- 50 g sokeria
- 1 muna
- 200 ml maitoa
- 40 g jauhoja
- 250 g voita
- 1 pussi vaniljasokeria
- 250 g tomusokeria
- 40 g kaakaojauhetta
Postopek priprave domačih napolitank:
Maslo damo na koščke. V skledi ubijemo jajce in ga ročno razžvrkljamo. Dodamo rum in mleko ter vse skupaj dobro premešamo. Vmešamo še sladkor, vaniljev sladkor in moko. Mešamo, dokler se vse sestavine ne povežejo in nastane homogena zmes brez grudic. Prelijemo v kozico in postavimo na štedilnik, kjer na zmernem ognju kuhamo, dokler ne dobimo nežne in goste kreme. Kozico odstavimo in vmešamo koščke zmehčanega masla, kakav in sladkor v prahu. Ročno mešamo, dokler krema ne postane rahla. Pripravimo prvi oblat in ga premažemo s pravkar končano kremo, ki jo ujamemo v sendvič z drugim oblatom. Postopek še dvakrat ponovimo, nato pa zadevo obtežimo in čez noč pustimo v hladilniku. Dan pozneje napolitanke le še razrežemo na kose in ponudimo. Pa dober tek!