fbpx

Resepti: Helppo paistamaton kookosrulla

Kuva: Shutterstock

Kookosrulla on erittäin maukas jälkiruoka, joka sopii upeasti juhlapöytään. Lisäksi sitä ei tarvitse paistaa.

Bližajo se prazniki in med bolj priljubljene sestavine  božičnih peciv sodi kokos. Če je med prazniki vaša hiša vedno polna obiskovalcev, jih navdušite s kokosovo rulado brez peke, ki je ne bodo mogli nehati jesti. Ker je presna, so odveč vse skrbi, da vam testo ne uspe ali da se nadev neestetsko razlije čez robove. Ta kokosova rulada se enostavno reže, saj čvrsto stoji skupaj in se tudi zlepa ne izsuši. Več dni bosta tekstura in okus enaka kot prvi dan, le v hladilniku jo morate hraniti. Smo vas prepričali? Preizkusite recept.

Kokosova rulada brez peke bo navdušila vse sladkosnedce (Shutterstock)
Kokosova rulada brez peke bo navdušila vse sladkosnedce. (Shutterstock)

Recept za kokosovo rulado brez peke:

Sestavine za kokosovo rulado brez peke

Za ‘testo’:

  • 120 g sokeria
  • nekaj žlic vode
  • 600 g čokolade za kuhanje
  • 2 dl maitoa
  • 250 g mletih piškotov

Täytteeksi:

  • 100 g zmehčanega masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 100 g kookosjauhoa
  • sok ene limone in naribana lupinica limone

LUE LISÄÄ: Recept za Oreo kokice

Postopek priprave kokosove rulade brez peke

Najprej pripravite nadev. Maslo temeljito zmešajte s sladkorjem in dodajte ostale sestavine za nadev. Zmešajte v gladko zmes. Nato pripravite testo.

Na ognju v posodi zmešajte vodo in sladkor in kuhajte toliko časa, da nastane gost sirup. Dodajte čokolado in mleko. Ko se čokolada povsem stopi, posodo odstavite in dodajte še zmlete piškote. Dobili boste gosto zmes, ki jo temeljito pregnetite. Nato jo na površini, ki ste jo prej potresli s kokosovo moko, razvaljajte v pravokotnik na nekaj milimetrov debelo. Enakomerno premažite z nadevom, zvijte in postavite v hladilnik za nekaj ur oziroma, še bolje, čez noč. Odrežite konce rulade in jo okrasite s sladkorjem v prahu. Dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.