Popcornin leivonta voi olla melko vaikeaa ja paljon työläämpää kuin ensi silmäyksellä näyttää. Sen lisäksi, että kaikki jyvät harvoin halkeile paistamisen aikana, useimmat niistä tarttuvat nopeasti vuoan pohjaan ja jopa palavat. Välttääksemme jatkossa kaikki popcornin leivontaan liittyvät haitat, olemme löytäneet yksinkertaisen reseptin ja tempun täydellisen popcornin leivontaan.
Čas je, da se za vedno poslovimo od zažgane pokovke in koruznih zrn, ki pri peki ne počijo; tukaj sta preprost recept in trik za peko popolne pokovke …
LUE LISÄÄ: Syksyinen resepti: herkullinen lecinapata bataattien ja kurpitsan kera
Recept za popolno pokovko
Sestavine za popolno pokovko:
- 3 žličke kokosove maščobe
- 1/3 skodelice koruznih zrn za pokovko
- 1 žlička masla za preliv
- suola
Valmistusohjeet popolne pokovke:
V ponvi raztopimo kokosovo maščobo, ki ji po želji dodamo sol. V olje položimo 4 zrna in ponev pokrijemo. Ko zrna počijo, dno ponve prekrijemo s preostalimi zrni. Ponev pokrijemo in odstavimo z vročine. Štejemo do 30 (lahko tudi na glas, kar bo še posebej razveselilo naše najmlajše) in ponev vrnemo na kuhalnik. Ta preprosti trik bo povzročil, da bodo vsa zrna počila naenkrat. Med enakomernim pokanjem ponev premikamo levo in desno. Ko se pokanje upočasni, ponev odstranimo s štedilnika in popolno pokovko stresemo v veliko skledo. V še vedno vroči ponvi stopimo maslo in z njim prelijemo pokovko v posodi. Po želji dodatno solimo in postrežemo.