Mansikkatiramisu on herkullinen kesäjälkiruoka, joka hurmaa jokaisen läsnäolijan ja tekee vaikutuksen myös helpolla valmistuksellaan, sillä se ei vaadi uunia tai liettä!
Preverite recept za jagodni tiramisu in s poletno sladico, ki vabi s svojim zapeljivim izgledom in prepriča s čarobnim okusom, navdušite vse prisotne. Razvajajte se in svojim najdražjim pričarajte sladek dan, ki ga bodo še dolgo pomnili…
Recept za jagodni tiramisu
Sestavine za jagodni tiramisu:
- 400 g baby piškotov
- 1000 g svežih jagod
- 500 g mascarponejuustoa
- ½ lončka kisle smetane
- 4 ruokalusikallista sokeria
- 2 vanilijeva sladkorja
- 200 g smetane za stepanje
- 4 munaa
- ½ limone (sok)
Navodila za pripravo jagodnega tiramisuja:
Jagode operemo, odcedimo, narežemo na rezine in posujemo z žlico sladkorja. Počakamo, da spustijo sok in tudi tega prihranimo za kasneje. V drugi posodi zmešamo rumenjake, sladkor, kislo smetano, vanilijev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepemo beljake in jih nato previdno vmešamo v rumenjakovo kremo.
V jagodni sok namakamo baby piškote in z njimi obložimo posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovimo tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod. Naj vam tekne!