fbpx

Resepti: lasagne pannukakkujen kanssa

Lazanje s palačinkami

Gotovo ste že jedli mesno lazanjo, pa zelenjavno lazanjo, gotovo ste slišali tudi za Nutelasagno, ki je kombinacija Nutelle in lazanje. Pa ste že slišali za lazanje s palačinkami? Če ne, vam bo žal, da zanje niste vedeli že prej! Ko boste namreč enkrat poskusili ta recept, jih ne boste več želeli delati drugače!

Ste že pokusili lazanje s palačinkami? Lazanje so izjemno priljubljena italijanska jed, ki je zelo okusna, nasitna, povrh vsega pa še privlačna na oko. Zakaj bi jo torej spreminjali, ko pa je že v osnovi popolna? Vsake toliko ni slabo preizkusiti česa novega, in ko se boste naslednjič odločali za pripravo lazanje, predlagamo, da se lotite recepta, ki namesto vlečenega testa vključuje palačinke. Ne bo vam žal!

LUE LISÄÄ: Nutelasagna: Kulinarični orgazem za ljubitelje Nutelle

Recept za lazanje s palačinkami:

Sestavine za lazanje s palačinkami:

  • palačinke (recept dobite tässä)
  • testenine (makaroni, ravioli, polžki, tortelini, špageti …)
  • bešamel
  • juusto
Lazanje s palačinkami.
Lazanje s palačinkami.

Postopek priprave lazanje s palačinkami:
Najprej se lotimo peke palačink. Sledi priprava mletega mesa oz. želenega nadeva. Medtem že lahko damo kuhati testenine (lahko uporabite tudi različne, če imate kakšne ostanke v hladilniku). V glinen pekač/posodo položimo palačinko (namesto vlečnega testa), jo pomažemo z mesno maso, nanjo potresemo nekaj testenin in naribanega sira. Postopek ponavljamo do vrha pekača (ali posode). Končamo s palačinko, po kateri potresemo sir, in zalijemo z bešamelom. Pokrijemo in postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, ter pustimo, da se peče nekje 45 minut. Večino sestavin si lahko pripravimo vnaprej, zato je čas priprave lahko različen, tudi čas pečenja, odvisno pač od tega, kako zapečene lazanje si želite.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.