fbpx

Resepti: yksinkertaisin, sormella nuoleva kermainen kurpitsakeitto

Helpoin kermakurpitsakeitto valmistetaan valitsemastasi tuoreesta kurpitsasta, täynnä makua ja ainoa kurpitsakeitto, jota teet tästä lähtien!

Nekateri recepti bi morali biti preprosti, takšni, kot jih je namenila narava sama. In najpreprostejša kremna bučna juha to zagotovo je. Pripravljena bo 1, 2, 3, polna bo naravnega okusa, ena porcija juhe pa bo imela okoli 189 kalorij.

Najpreprostejša kremna bučna juha rabi sopotnika - to je v tem primeru hrustljav kruh.
Najpreprostejša kremna bučna juha rabi sopotnika – to je v tem primeru hrustljav kruh.

Najpreprostejša kremna bučna juha je klasična verzija, ki ima vse, kar rabi in ničesar preveč! Zdaj pa hitro po sestavine in veselo na delo.

Ainesosat

  • 1/2 kg buče (katerakoli vrsta)
  • 1 čebula, narezana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 750 ml jušne osnove (zelenjavne ali piščančje)
  • 250 ml vettä
  • suolaa ja pippuria
  • 125 do 185 ml smetane za kuhanje, lahko tudi mleka

Valmistautuminen

Bučo narežite na 3 cm debele rezine. Olupite jo oziroma ji odstranite kožo in počistite semena. Narežite na 4 cm koščke. Bučo, čebulo, česen, jušno osnovo in vodo združite v loncu in naj zavre (nepokrito). Nato zmanjšajte temperaturo in naj lahno vre, da se buča postane mehka (preverite z nožem), približno 10 minut. Odstranite s štedilnika in s pomočjo paličnega mešalnika zmiksajte v gladko zmes. Dodajte sol in poper, vmešajte smetano. Juho naložimo v sklede ali na krožnike, po želji pokapljamo z malce smetane, popra in peteršilja. Postrežemo s hrustljavimi koščki kruha. Pa dober tek!

K juhi lahko za več okusa dodate:

  • curry (dodajamo v zadnji fazi, pri začimbah in smetani)
  • ingver (1/2 žliče fino naribanega ingverja v kombinacji z 1/2 žlice olja ali masla najprej na hitro prepražimo, nato nadaljujemo z receptom )
  • začimbno mešanico 1 (1/2 žličke kumine, 1/2 žličke koriandra in 1/2 žličke dimljene paprike)
  • začimbno mešanico 2 (1 in 1/2 žličke mlete kurkume, koriandra in 1/4 žliče kajenskega popra)

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.