Paistetut banaanit hunajalla ja saksanpähkinöillä ovat loistava valinta, kun haluat valmistaa nopeasti jotain makeaa. Et tarvitse niihin paljon aikaa, ja vielä vähemmän ainesosia.
Najraje imamo recepte, ki so preprosti in hitri. Recept za pečene banane z medom in orehi sodi prav v to kategorijo.
LUE LISÄÄ: Keittiötemppuja: kuinka leikata banaani tasaisiksi paloiksi kerralla?
Ne potrebujete veliko sestavin, sladica pa je pripravljena v nekaj minutah. Tako imate vedno na zalogi sveže pripravljeno sladico, čeprav vas gosti presenetijo.
Recept – pečene banane z medom in orehi:
Sestavine za pečene banane z medom in orehi:
- 4 banaania
- 50 g voita
- 2 žlici tekočega medu
- pest orehovih jedrc
- četrt žličke cimeta
- kepica grškega jogurta/vanilijevega sladoleda (po želji)
Postopek priprave pečene banane z medom in orehi:
Za začetek banane olupimo in prerežemo na polovici. V dovolj veliki ponvi na vročini razpustimo maslo in nanj s plosko stranjo položimo razpolovljene banane. Ko se zapečejo (to traja pribl. dve minuti), jih obrnemo in zapečemo še drugo stran. Nato jih prelijemo z žličko medu in potresemo s cimetom. Na krožniku jih polijemo še z omako iz ponve, dodamo orehe in porabimo preostanek medu. Po želji lahko na krožnik dodamo kepico sladoleda ali bolj zdrav grški jogurt.