Riisivanukas on yksi yksinkertaisimmista jälkiruoista – sekä valmistuksen että ainesosien suhteen. Voimme valmistaa sen milloin tahansa, sillä keittiössämme on hyvät mahdollisuudet saada kaikki leivontaan tarvittava. Katso tämä loistava kevyen riisivanukas resepti ja nauti.
Pričarajmo si preproste, a sladke spomine na otroštvo in si pripravimo rahel rižev narastek.
Recept za rahel rižev narastek
Sestavine za rižev narastek:
- 250 g okroglozrnatega riža
- 100 g sokeria
- 1 vaniljasokeria
- 5 munaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 dl sladke smetane
- 1 litra maitoa
- muruja
LUE LISÄÄ: 3 helppoa reseptiä mukaan otettavaksi lounaaksi
Postopek za rižev narastek:
Riž speremo pod tekočo hladno vodo, odcedimo in stresemo v lonec, v katerega prej vlijemo mleko in sladko smetano ter stresemo vanilijev sladkor. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Ko je riž kuhan, ga ohladimo in vanj vmešamo sladkor in rumenjake. Pazimo, da riž ni prevroč. Iz beljakov stepemo čvrst beljakov sneg in ga primešamo zmesi. Pekač namastimo in potresemo z drobtinami in nato vanj stresemo zmes, ki jo enakomerno razmažemo. Pekač položimo v pečico in narastek pečemo približno približno 30 minut. Če je zunaj zapečen in znotraj surov, nanj položimo alu folijo.