fbpx

Resepti: Herkullinen lammas-munakoisamoussaka - Gorenje & kokki Bine Volčič

Uudet Gorenje-uunit erottuvat viimeisimmistä suunnittelutrendeistä ja laadukkaista materiaaleista, jotka mahdollistavat helpon huollon ja puhdistuksen. Yksi tällainen toiminto on pyrolyysi, uunin automaattinen puhdistus. Tämä varmistaa, että uunissa ei ole yhtään rasvatahroja tai muita jäämiä. Uunimme on siis valmis käytettäväksi uudelleen. Tällä kertaa valmistimme herkullisen lammas-munakoisimoussakan. Älkäämme unohtako palkintopeliä, joka jatkuu 31. heinäkuuta asti ja voi tuoda meille kuukauden mittaisen verkkokokkauskurssin kokki Binet Volčičin portaaliin.

Vgradne pečice Gorenje so tehnološko dovršene ter omogočajo odlično pečenje in raznovrstno pripravo hrane. V podjetju Gorenje so se odločili, da želijo uporabnikom omogočiti čim bolj preprosto pečenje z vrhunskimi rezultati, zato so zapletene procese pečenja hrane pretvorili v enostavne programe. V svojih 60-ih letih poglobljenih raziskav v svetu pečenja in kuhanja ter edinstvenih kulinaričnih užitkov, so našli rešitev v novi generaciji kuhinjskih aparatov Gorenje, ki jih za nas predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič. Nove pečice tako odlikujejo najsodobnejši oblikovalski trendi in kakovostni materiali, ki omogočajo enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Novo generacijo kuhinjskih aparatov Gorenje predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič.
Novo generacijo kuhinjskih aparatov Gorenje predstavlja priznani kuharski mojster Bine Volčič.

Kaj je piroliza?

Čiščenje s pirolizo je najučinkovitejši in najnaprednejši način čiščenja pečice brez kakršnihkoli detergentov. Temperatura do 500 °C poskrbi, da je pečica povsem čista in brez enega samega maščobnega madeža ali drugih ostankov. Nežno čiščenje traja 90 minuuttia, srednje intenzivno 120 minuuttia, zelo intenzivno pa le 150 minuuttia; pri tem je učinek čiščenja posledično sorazmeren s trajanjem. Po koncu čiščenja obrišemo le še morebitne ostanke. Maksimalno trajanje in intenzivnost pirolitičnega čiščenja s 150-minutnim programom pa zagotavljajo modeli pečic Gorenje Superior.

Čiščenje s pirolizo je učinkovit in napreden način čiščenja pečice.
Čiščenje s pirolizo je učinkovit in napreden način čiščenja pečice.

LUE LISÄÄ: Resepti: rahka nyytit luumuilla - Gorenje & kokki Bine Volčič

S pomočjo kuharskega mojstra Bineta Volčiča smo se tokrat lotili priprave slastne musake z jagnjetino in jajčevci. Pa dober tek!

Sestavine za pripravo musake Iz jagnjetine in jajčevcev (za 4 osebe):

  • nekaj žlic olivnega olja
  • 3 velike čebule
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 kg mlete jagnjetine
  • suola
  • pippuri
  • 200 ml punaviiniä
  • 2 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 400 g paradižnikovih pelatov
  • 2 korenja
  • 2 kanelitankoa
  • 1 žlička pimenta
  • 3 večji jajčevci
  • 70 g voita
  • 70 g bele moke
  • 500 ml maitoa
  • 200 g ribanega sira
  • 2 srednje velika jajca

1. Ala- ja ylälämmitin, 150°C, 30 minut
2. Grill z ventilatorjem, 200°C, 10 minut

V ponvi segrejemo olje, dodamo drobno narezano čebulo, sesekljan česen ter olupljeno in na manjše kocke narezano korenje. Ko se korenja rahlo obarva, dodamo meso, temperaturo povišamo in pečemo toliko časa, da meso enakomerno porjavi. Deglaziramo z vinom in tik preden tekočina povsem povre, dodamo še paradižnikov koncentrat in pelate, cimetovi palčki in piment. Kuhamo pol ure, občasno premešamo. Jajčevce narežemo na debeline dveh centimetrov, pokapljamo z olivnim oljem, solimo in popramo ter popečemo z obeh straneh.
Pripravimo še bešamel. Stopimo maslo, dodamo moko ter kuhamo minuto ali dve. Zmanjšamo temperaturo in postopoma dodajamo vroče mleko. Počasi naj vre 15 minut, nato dodamo 100 g sira, solimo in popramo. Ko se malce ohladi, vmešamo še jajci. V ognjevarno posodo po slojih zlagamo sestavine. Najprej pečene jajčevce, nato plast mesa, nato tretjino sirne omake. Priprava ponovimo. Na koncu naložimo jajčevce, prelijemo s preostalo omako in posujemo s preostalim sirom. Postavimo v predogreto pečico na 3. nivo in pečemo v dveh korakih. Pred serviranjem naj musaka počiva nekaj minut.

Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev
Slastna musaka iz jagnjetine in jajčevcev

Ne pozabimo! Do 31. julija poteka palkintopeli, kjer si bomo s pravilnim odgovorom lahko pridobili enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Lisää tietoa

Več informacij o pirolizi Gorenje:
gorenje.si 

Lisätietoja Bine Volčičista:
binevolcic.si 

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.