fbpx

Resepti: kiinalaiset kevätrullat

Recept - spomladanski zavitki po kitajsko

Kevätrullat yhdistetään yleensä kiinalaiseen keittiöön ja käyntiin kiinalaisessa ravintolassa, mutta kevätrullista tulee nopeasti kotimenun tähti, varsinkin keväällä. Heillä ei turhaan ole sellaista nimeä. Ja koska meteorologinen kevät on täällä, on aika kokeilla tätä reseptiä ja tehdä kiinalaisia kevätrullia.

Spomladanski zavitki so slastni zalogajčki, klasika kitajske kuhinje, ki jih boste, potem ko boste preizkusili ta recept, redno uvrščali na svoj jedilnik. Zavitke lahko pripravimo s katerokoli zelenjavo, z mesom ali brez njega in pri tem vključimo številne dodatke. Za spomladanske zavitke zato velja, da jih je toliko, kolikor je okusov oz. sestavin pri roki.

LUE LISÄÄ: Recept: lazanje s palačinkami

Zunaj že diši po pomladi, zato je skrajni čas, da po njej počasi zadiši tudi v kuhinji. In kaj je boljšega kot pomlad pozdraviti s spomladanskimi zavitki po kitajsko, ki jih lahko postrežemo kot predjed, glavno jed ali jed k solati?

Primerno prihajajočemu letnemu času je čas, da se spoznate z receptom za spomladanske zavitke.
Primerno prihajajočemu letnemu času je čas, da se spoznate z receptom za spomladanske zavitke.

Recept za spomladanske zavitke:

Sestavine za spomladanske zavitke po kitajsko:

Ainekset taikinaan:

  • listnato testo (namesto tega lahko pripravimo tudi tanke palačinke, ki pa jih spečemo samo na eni strani)

Ainekset täytteeseen:

  • 12 dag sojinih kalčkov
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • malo zelja (priporočamo kitajsko zelje)
  • malo sveže zelene
  • 2 majhna pora
  • 2 ruokalusikallista soijakastiketta
  • 25 dag zmlete svinjine
  • 2 ruokalusikallista öljyä
  • sol in poper (po okusu)
Spomladanski zavitki niso samo v domeni kitajskih restavracij. Povsem enostavno jih lahko pripravite tudi sami.
Spomladanski zavitki niso samo v domeni kitajskih restavracij. Povsem enostavno jih lahko pripravite tudi sami.

Postopek priprave spomladanskih zavitkov po kitajsko:
Vso našteto zelenjavo narežemo na trakce. Nato na olju prepražimo mleto meso, dodamo narezano zelenjavo in podušimo. Po potrebi dodamo nekaj vode. Dodamo še sojino omako, sol in poper, in ko je meso pečeno in zelenjava omehčana, zadevo ohladimo. V testo, razrezano na 10-centimetrske kvadrate (vzamemo po 2 lista skupaj, da se še držita), oz. na nepečeno stran palačinke damo žličko ali dve nadeva in zložimo v obliki kuverte; robove zalepimo z beljakom, da se med peko testo ne odpre (ob robovih naj ostane vsaj 2 cm praznega testa). Olje v ponvi segrejemo na 190 stopinj Celzija in spomladanske zavitke cvremo do zlato rumene barve. Preden jih postrežemo v družbi sojine make, jih položimo na papirnate prtičke, da ti popivnajo odvečno maščobo. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.