Lämmin voileipävene pekonin, kananmunan ja juuston paloilla on täydellinen resepti vielä täydellisempään brunssiin. Valmistus ei vie paljoa aikaa, mutta saamme silti konkreettisen aterian, joka on helppo jakaa. Voimme nauttia siitä yksin tai hosting-yrityksen kanssa. Valmistus on hyvin yksinkertaista, ja lopputulos on jumalallinen.
Topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom je idealna rešitev, ko nimate časa za kuhanje, a želite vase vreči nekaj toplega in konkretnega. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj vse potrebujete za izdelavo popolnega bruncha in kaj vse morate storiti.
Recept za topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom
Ainesosat:
- 1 francoska štruca (bageta)
- 5 velikih jajc
- 1/3 l polnomastnega mleka
- 100 g popečenih koščkov slanine
- 100 g juustoa
- 2 na tanko narezani mladi čebuli
LUE LISÄÄ: Lomaresepti: pirun hyvät joulupukin kaviot
Priprava toplega sendviča čolna s koščki slanine, jajci in sirom
V srednje veliki posodi zmešamo jajca, mleko, slanino, sir in čebulo. Iz francoske štruce izdelamo ”deblak” (na vrhu izrežemo pravokotnik in odstranimo del mehke sredice). Z žlico nato v izdolbeni del zlijemo mešanico in pri 175 stopinjah Celzija pečemo 25 minut. Topli sendvič nato le še narežemo na koščke in pojemo, ko je še toplo.