Mansikkajuustokakkujäätelö on yksi niistä jälkiruoista, joita voisi kuvailla kulinaariseksi dekadenssiksi, sillä se on kotitekoinen jälkiruoka, jossa yhdistyy kaikki, mitä rakastamme eniten. Kokeile suloisimpien unelmien reseptiä tuoksuvista mansikoista ja kermapiirakoista jäätelömuodossa...
Jagodni cheesecake sladoled predstavlja sanje vsakega ljubitelja sladoleda, jagod in kremastih pit. Gre namreč za zmrzlino, ki združuje vse tri sladke elemente, in je kot takšna še tisočkrat boljša. V kolikor ste že dobro zaplavali v romantično pomlad, svojemu dragemu oziroma dragi pripravite slasten ljubezenski napoj, ki ga še dolgo ne bo pozabil/a.
Mansikkajuustokakkujäätelön resepti
Ainesosat:
- 2 skodelici sladke smetane
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl vaniljauutetta
- 1 čajna žlička vodke (po želji)
- 1 paket kremnega sira (Philadelphia)
- ½ kuppia sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 500g svežih jagod (očiščenih in narezanih na koščke)
- 1 skodelica zdrobljenih graham keksov
Käsitellä asiaa:
V električni mešalnik zlijemo sladko smetano, limonin sok, vanilijo, vodko, Philadelphio, sladkor in sol. Zmešamo do gladkega, dodamo skodelico jagod in ponovno zmešamo. Mešanico zlijemo v napravo za delanje sladoleda in sledimo navodilom za uporabo. Zadnjo minuto dodamo preostale jagode in graham kekse. Zmes prelijemo v banjico za sladoled in za vsaj 4 ure položimo v zmrzovalnik.
Lisää tietoa:
www.grandbaby-cakes.com