Meille keksitaikina on herkullisin osa keksien leivonnassa ja useimmiten ainoa syy miksi teemme sen. Välttyäksemme tästä lähtien lopullisesti salmonellan ja vastaavien haittojen käsistä, olemme laatineet reseptin, joka takaa huolettoman nautinnon nuolemalla lusikoita täyteen raakaa keksitaikinaa.
Drugi razlog za to, da smo poiskali vegansko alternativo običajnim receptom za piškote, je naša vedno večja občutljivost na gluten, sladkor in ostale procesirane ter zdravju škodljive sestavine. Ne boste verjeli, ampak glavna sestavina zdravih presnih kroglic, po katerih si bomo oblizovali prste, je čičerika!
Sestavine za 12 okusnih kroglic:
- 500 g čičerike
- 3 žlice organskega medu
- 1 žlička kokosovega sladkorja
- 4 žlice surovega organskega mandljevega masla
- 2 žlički arome vanilije
- hyppysellinen suolaa
- 1 ½ skodelice zdrobljene temne čokolade
- 1/8 žličke pecilnega praška
LUE LISÄÄ: Resepti: Keksilasit maidolla
Käsitellä asiaa:
V veliki posodi s paličnim mešalnikom zmešamo čičeriko, med, sladkor, pecilni prašek, mandljevo maslo, ekstrakt vanilije in ščepec soli. Mešamo dokler ne dobimo popolnoma gladke in enakomerne zmesi. V dobljeno kremasto zmes dodamo zdrobljene koščke čokolade, z lopatko dobro premešamo in z rokami oblikujemo 12 majhnih kroglic. Kroglice sproti odlagamo na večji krožnik, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Ko porabimo vso maso, kroglice postavimo na hladno in pustimo stati v zmrzovalniku vsaj eno uro.