Jokainen todellinen makeansyöjä nauttii joskus mansikkajälkiruoasta. Koska et tule toimeen ilman sitä. On sata ja yksi tapaa käyttää äärimmäisen kiitollista ruokaa, kuten mansikoita, joten meillä on hyödyllisiä upeita mansikkareseptejä, jotka auttavat meitä esittelemään mestariteoksiamme keittiössä. Tässä on mansikoita sisältäviä reseptejä, jotka sinun pitäisi tietää ja jotka sinun tulee valmistaa itse ainakin kerran.
Recepti z jagodami za vse prave sladkosnede:
1. Recept za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod
Iz bebe piškotov, mleka in jagod lahko pripravite okusno poletno sladico, ki vam vzame le nekaj minut, a je ravno tako okusna in estetska kot bolj zapletene sladice.
Zanjo ne potrebujete kuharskega znanja, prav tako ne posebnih pripomočkov. Le naštete sestavine in nekaj lačnih ust (verjamemo, da teh ne bo težko najti, prav tako kot ne sestavin v trgovini oz. na tržnici).
Sestavine za hitro sladico iz bebe piškotov in jagod (za 2 osebi):
- 10–15 jagod
- 12 bebe piškotov
- malo mleka
- sladka smetana (po želji)
Postopek priprave hitre sladice iz bebe piškotov in jagod:
Bebe piškote malce pokapajte z mlekom (ne preveč in ne premalo) in zložite v dve ”nadstropji”. Jagode pretlačite z mešalnikom in jih uporabite za preliv. In to je vsa umetnost! Če želite, lahko sladico za nekaj časa postavite v hladilnik in jo postrežete s sladko smetano. Pa dober tek!
2. Recept za jagodno pito iz sira maskarpone
Jagodna pita iz sira maskarpone je opojna sadna poslastica, ki prevzame s slastno mešanico sladkih jagod in mehkega maskarponeja. Preverimo preprosti recept in pripravimo desert, ki bo očaral goste in navdušil najdražje …
Sestavine za jagodno pito iz sira maskarpone:
- 500 g jauhoja
- 350 g zmehčanega masla
- 200 g sokeria
- 1 muna
- 1 kg svežih jagod
- 100 g sokeria
- 1 sitruunan mehu
- 250 g mascarponejuustoa
- 100 g skute
- 1 tl vaniljauutetta
- 100 g tomusokeria
Postopek priprave jagodne pite iz sira maskarpone:
V skledi zmešajte zmehčano maslo, dodajte sladkor in jajce ter dobro zmešajte. Gladki masi dodajte moko in znova dobro premešajte. Z dobljenim testom obložite dno okroglega pekača in vse skupaj za eno uro položite v zamrzovalnik. Pečico predhodno ogrejte na 180 stopinj. Testo vzemite iz zamrzovalnika in ga pokrijte z alufolijo. Obloženega pecite približno 10 minut, nato odstranite alufolijo in pecite še 10 minut. Testo vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi. V skledo stresite koščke jagod in jih potresite s polovico sladkorja. Počakajte, da izpustijo sok. V drugi skledi zmešajte sir maskarpone, skuto, sladkor v prahu, pol žličke limoninega soka in vaniljev izvleček. Jagode odcedite in prihranite njihov sok. Soku dodajte pol žličke limoninega soka in zavrite na zmernem ognju. Počakajte, da se tekočina spremeni v sirup, odstavite in pustite, da se ohladi. Sirnato mešanico razporedite po testu in potresite s svežimi jagodami. Te prelijte z jagodnim sirupom in postrezite. Pa dober tek!
3. Recept za jagodni tiramisu za bogove
Preverite recept za jagodni tiramisu in s poletno sladico, ki vabi s svojim zapeljivim videzom in prepriča s čarobnim okusom, navdušite vse prisotne. Razvajajte se in svojim najdražjim pričarajte sladek dan, ki ga bodo še dolgo pomnili.
Sestavine za jagodni tiramisu za bogove:
- 400 g bebe piškotov
- 1 kg svežih jagod
- 500 g sira maskarpone
- ½ lončka kisle smetane
- 4 ruokalusikallista sokeria
- 2 pussia vaniljasokeria
- 200 g smetane za stepanje
- 4 munaa
- ½ limone (sok)
Postopek priprave jagodnega tiramisuja za bogove:
Jagode operite, odcedite, narežie na rezine in posujee z žlico sladkorja. Počakajte, da izločijo sok, in tudi tega prihranite za kasneje. V drugi posodi zmešajte rumenjake, sladkor, kislo smetano, vaniljev sladkor in maskarpone. V tretji posodi stepite beljake in jih nato previdno vmešajte v rumenjakovo kremo.
V jagodni sok namakajte bebe piškote in z njimi obložite posodo za tiramisu. Plasti piškotov naj sledi plast kreme in nekaj svežih jagod. Ponovite tolikokrat, da zmanjka sestavin. Zadnja plast naj bo iz stepene sladke smetane in zadnje pesti narezanih svežih jagod. Pa dober tek!
LUE LISÄÄ: Sinun tarvitsee vain tietää nämä suklaajälkiruoat
4. Recept za jagodni sladoled juustokakku
Jagodni sladoled juustokakku predstavlja sanje vsakega ljubitelja sladoleda, jagod in kremastih pit. Gre namreč za zmrzlino, ki združuje vse tri sladke elemente in je kot takšna še tisočkrat boljša. Če ste že dobro zaplavali v vroče poletje, svojemu dragemu oziroma dragi pripravite slasten ljubezenski napoj, ki ga še dolgo ne bo pozabil/-a.
Sestavine za jagodni sladoled juustokakku:
- 2 skodelici sladke smetane
- 1 tl sitruunamehua
- 1 čajna žlička vaniljevega izvlečka
- 1 čajna žlička vodke (po želji)
- 1 paket kremnega sira (Philadelphia)
- ½ kuppia sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 500 g svežih jagod (očiščenih in narezanih na koščke)
- 1 skodelica zdrobljenih graham keksov
Postopek priprave jagodnega sladoleda juustokakku:
V električni mešalnik zlijte sladko smetano, limonin sok, vaniljo, vodko, kremni sir, sladkor in sol. Zmešajte do gladkega, dodajte skodelico jagod in znova zmešajte. Mešanico zlijte v napravo za delanje sladoleda in sledite navodilom za uporabo. Zadnjo minuto dodajte preostale jagode in graham kekse. Zmes prelijte v banjico za sladoled in za vsaj 4 ure položite v zamrzovalnik. Pa dober tek!
5. Recept za jagodne cimetove rolice
Jagodne cimetove rolice ne zahtevajo veliko in dajejo ogromno. Njihov poln okus in nežna struktura sta kot nalašč za vesela prijateljska druženja in prijetne večere v družbi najdražjih.
Sestavine za jagodne cimetove rolice:
- 1 paketti sulatettua pakastettua lehtitaikinaa
- 5 ruokalusikallista pehmeää voita
- 1 kuppi mansikkahilloa
- 3 kuppia viipaloituja tuoreita mansikoita
- 1 tl jauhettua kanelia
- ¾ kuppia tomusokeria
- 2 ruokalusikallista maitoa
Postopek priprave jagodnih cimetovih rolic:
Pečico ogrejte na 180 stopinj. Na pomokani površini razvaljajte odtajano listnato testo in ga do robov premažite z žlico in pol zmehčanega masla. Enako storite s polovico skodelice jagodne marmelade in pazite, da pri tem ne namažete robov. Po marmeladi enakomerno potresite polovico svežih jagod in cimeta ter testo previdno zvijte v rulado. Rulado z ostrim nožem razrežite na šest enakih delov in vsakega od njih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Postopek ponovite z drugo polovico testa. Poln pekač položite v pečico in pecite približno 30 minut. Med pečenjem iz preostalih sestavin pripravite preliv – v skledi zmešajte sladkor v prahu, maslo, mleko in marmelado – in z njim prelijte zlato rumene jagodne rolice. Pa dober tek!
6. Recept za juustokakku z jagodami brez pečenja
Juustokakku z jagodami je pregrešno dobra slaščica, ki navduši z omamno kombinacijo sladkih jagod, sirnega namaza, bele čokolade in hrustljave mandljeve podlage, ki se v naših ustih spremeni v harmonijo najboljših okusov.
Sestavine za testo – piškotno dno:
- 200 g keksejä
- 50 g kuorittuja manteleita
- 100 g sulatettua voita
Ainekset täytteeseen:
- 500 g juustolevitettä (esim. Philadelphia)
- 200 g sira maskarpone
- 180 g smetanaa
- 150 g vaniljevega sladkorja v prahu
- 100 g valkosuklaata
Ainekset mansikkakastikkeeseen:
- 400 g puolitettuja ja puhdistettuja mansikoita
- 25 g sokeria
- 1 rkl syötävää tärkkelystä
Valmisteluprosessi cheesecaka z jagodami brez pečenja:
V kozici stopite maslo. Medtem ko se hladi, v mešalniku zmeljite piškote in olupljene mandlje. Zmleto zmes stresite v skledo, jo prelijte s stopljenim maslom in dobro pregnetite. Z dobljeno maso prekrijte namaščeno dno pekača za pite in oblikujte trdno piškotno dno. Za približno 30 minut postavite v hladilnik.
Vmes nad parno kopeljo stopite belo čokolado in jo nato prelijte v večjo skledo. Dodajte sirni namaz, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu. Počasi zmešajte in z enakomerno zmesjo prekrijte piškotno dno.
V kozici na malo vode prekuhajte jagode, sladkor in jedilni škrob ter z zmesjo prekrijte juustokakku. Po želji v pito zarežite nekaj zarez, da se preliv lepo razporedi tudi v notranjost nadeva in pričara privlačne vzorce. Juustokakku za nekaj ur položite v hladilnik in ga prijetno ohlajenega postrezite neučakanim gostom. Pa dober tek!