Valkosuklaa ja mansikoita sisältävä kakku valmistuu 1,2,3 ... mutta samalla se ei ole paistettu. Suurin bonus? Kakku on superherkullinen.
Si za vikend poslastico? Potem nujno preberi recept za pripravo slastne in hitre torte z belo čokolado in jagodami, ki je ne boš rabil peči!
Ainesosat
- 6 munankeltuaista
- 250 g sokeria
- 250 g mansikoita
- 750 ml makeaa kermaa
- 250 g bele čokolade
Valmistautuminen
Umešajte rumenjake in sladkor in ko masa postane penasta, jo postavite nad paro. Mešajte, da postane kremasta. Odstranite z ognja in mešajte z mešalnikom, da se masa ohladi. Operite jagode, odrežite lističe in jih zmečkajte. Sladko smetano stepite in dodajte v zmes z rumenjaki. Vmešajte tudi zmečkane jagode. Maso prelijte v model za torto in čez noč postavite v zamrzovalnik. Naslednji dan nad paro stopite belo čokolado in jo nekoliko ohladite. Prelijte preko torte in za 5 minut postavite v zamrzovalnik. Nato jo odstranite iz pekača in okrasite po želji. Pa sladek dober tek!