Smrekran temppeli on kuollut, eläköön Atelje. Hotel Unionin kuuluisa ravintola, joka on ollut avoinna vuodesta 1903, on kääntänyt uuden lehden. 30 vuoden jälkeen se käytiin läpi perusteellisen peruskorjauksen, joka tapahtui niin käsitteellisellä, tila- kuin kulinaarisella tasolla, ja se muutti myös nimensä. "Kerro minulle mitä syöt, niin teen sinulle paremman ruoan", he sanovat. Haaste hyväksytty! Tervetuloa Ljubljanan moderneimpaan ravintolaan.
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenia
Sobota od 18:00 do 22:00
Kuuluisa Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre ja sisään Strelcu klo Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.
LUE LISÄÄ: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi käsityöoluita, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
Lisää tietoa:
union-hotels.eu