fbpx

Ravintola Atelje: entinen Smrekarje hram on nyt Ljubljanan modernein ravintola

Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.

Smrekran temppeli on kuollut, eläköön Atelje. Hotel Unionin kuuluisa ravintola, joka on ollut avoinna vuodesta 1903, on kääntänyt uuden lehden. 30 vuoden jälkeen se käytiin läpi perusteellisen peruskorjauksen, joka tapahtui niin käsitteellisellä, tila- kuin kulinaarisella tasolla, ja se muutti myös nimensä. "Kerro minulle mitä syöt, niin teen sinulle paremman ruoan", he sanovat. Haaste hyväksytty! Tervetuloa Ljubljanan moderneimpaan ravintolaan.

Perustiedot
Osoite
Restavracija Atelje
Nazorjeva ulica 2
Ljubljana, Slovenia
Ajoittaa
Od ponedeljka do petka med 12:00 in 22:00
Sobota od 18:00 do 22:00
Ottaa yhteyttä
01/308-19-07

Kuuluisa Smrekarjev hram je zgodovina. Prišla je restavracija Atelje! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.

Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.
Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.

V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre ja sisään Strelcu klo Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.

LUE LISÄÄ: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo

Smrekarjev hram je zamenjal Atelje.
Smrekarjev hram je zamenjal Atelje.

Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi käsityöoluita, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.

Galerija – restavracija Atelje:

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
union-hotels.eu

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.