fbpx

Rok’s peanut butter: Prvo slovensko arašidovo maslo gre na Kickstarter

Prvo slovensko arašidovo maslo

Priljubljenost arašidovega masla pri nas iz dneva v dan raste. Zato je Rok Starič, prvi slovenski proizvajalec arašidovega masla, ustvaril svoj recept za naravno arašidovo maslo brez dodanih soli, olj in konzervansov. Roka in njegovo kremno, okusno in popolnoma naravno Rokovo arašidovo maslo lahko podpremo na platformi za množično financiranje - Kickstarter.

Navdušenje nad maapähkinävoi v svetu že v več let ustrajno raste, obožuje pa ga tudi vse več Slovencev. Zaradi vsebinosti tyydyttymättömiä rasvoja ja proteiinit ga zelo radi uporabljajo tako vrhunski kot rekreativni športniki, izdredno priljubljen pa je tudi pri vegetarijancih ja veganih.

Kljub temu, da je trg v ameriki zelo razvit, odkrivanje naravnega arašidovega masla brez dodatkov spominja na iskanje igle v senu. Zato se je Rok, mladi navdušenec nad zdravim načinom življenja, odločil, da pripravi svojega. Njegov trener je bil tako navdušen nad kakovostjo, da se je povpraševanje po Rokovem arašidovem maslu tako povečalo, da dandanes težko zagotovi željeno količino.

Rok ročno melje pražene arašide
Rok ročno melje pražene arašide

Po natančni preučitvi postopkov priprave in mnogih degustacijah je Rok našel recept, ki omogoča pripravo najokusnejšega arašidovega masla Rok’s peanut butter. Na začetku je na terassit več ur ročno luščil arašide. Danes pa jih pridobiva iz skrbno izbranih pridelovalcev iz Etelä-Amerikasta. Vsakega posebej pregleda in izbere samo tiste, ki bodo njegovemu produktu dali najboljši okus, barvo in teksturo. Naravno arašidovo maslo sedaj pripravlja po dodobra dodelanem postopku praženja in ročnega mletja, ki zahteva ogromno pozornosti.

Roka in njegovo arašidovo maslo lahko podpremo na platformi za množično financiranje – Kickstarter.

Prvo slovensko arašidovo maslo je prepoznano po tekoči strukturi in polnem okusu
Prvo slovensko arašidovo maslo je prepoznano po tekoči strukturi in polnem okusu

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
www.facebook.com/rokspeanutbutter

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.