fbpx

Hedelmät, joita olet syönyt ja valmistanut väärin tähän asti

Poletje je kot naročeno za sadje. S svojo sočnostjo in svežino je naravna klimatska naprava za naša razgreta in dehidrirana telesa. In, če k temu dodamo še dejstvo, da skrbi za naše zdravje in videz, na jedilniku enostavno ne sme manjkati. A čeravno poznamo sadje do obisti oz. do pešk/e, pa to še ne pomeni, da ga znamo pravilno uživati. Pa tu ne mislim kdaj, ampak predvsem kako.

Znano je, da je treba hedelmää uživati na prazen želodec, raje kot predjed in ne kot sladico, saj v kombinaciji z drugo hrano rado razdraži želodec. A sadje kot tako ne razdraži samo želodca, včasih nas razdraži tudi psihično, ko mu odstranjujemo lupino, jalan, peclje in smo na koncu z živci, ker je na pultu kot bi nekdo nanj vrgel bombo.

Granatno jabolko. Tako vabljivo, a kaj ko ga je tako komplicirano očistiti. No, nič več.
Granatno jabolko. Tako vabljivo, a kaj ko ga je tako komplicirano očistiti. No, nič več.

LUE LISÄÄ: Virkistäviä vitamiinijuomia, jotka tuovat energiaa takaisin harjoituksen jälkeen

In čeprav je sadje z nami že od pamtiveka in bi človek mislil, da smo ga slekli do golega, pa še danes nismo vešči določenih prvin. Toda temu je sedaj konec. Nič več izgubljanja potrpljenja, nič več metanja stran dobršnega dela še užitnega sadeža. Čas je, da postanete mojster lupljenja kivija, appelsiinit, granatnega jabolka ja manga ter priprave mansikoita ja lubenice.

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.