fbpx

SladoLent 2016: Paastona järjestetään jälleen Slovenian suurin katuruokafestivaali

SladoLent 2016

SladoLent oli kuusi vuotta sitten paastonjuhlan reunatapahtuma, mutta nykyään paastoa on vaikea kuvitella ilman sitä. SladoLent 2016 on siksi looginen jatko kulinaariselle tarinalle, jonka ovat kirjoittaneet huippukokit ja joukko ihmisiä, jotka kerääntyvät tälle Mariborin kulinaariselle festivaaleille, kuten Drava-joelle myrskyn jälkeen. 24.6.-2.7.2016 se isännöi peräti 27 kokkia, jotka tekevät Mariborista jälleen Slovenian kulinaarisen pääkaupungin.

Tärkeää tietoa
Kun?
to
Missä?
Usnjarska ulica, Maribor
Järjestäjä
Facebook-tapahtuma
Pääsymaksu
Ilmainen

Se alkaa olla lähellä SladoLent 2016, praznik, ki na najboljši možen način slavi ulično prehrano. Ulična hrana se je pri nas prijela kot riž na dno posode, če ga med kuhanjem preveč mešamo. Izborila si je svojevrsten status in postala todellinen hitti, a ne muha enodnevnica, kar ne nazadnje dokazujeta Avoin keittiö in šesto leto zapored tudi SladoLent, največja promenada ulične prehrane v Sloveniji, ki bo tudi letos gostila velika imena slovenske kulinarike. Gostje bodo lahko izbirali med več kot 60 avtorskimi kulinaričnimi uličnimi kreacijami, ki jih bodo dopolnjevala vrhunska vina.

SladoLent 2016 je že v ''paci''.
SladoLent 2016 je že v ”paci”.

Čeprav se je finančna kriza tako kot v Festival Lent trdovratno kot packa rdečega vina v belo obleko zažrla tudi v SladoLent, pa ji ta ne more do živega. Kljub temu so nastale manjše spremembe. Težišče festivala se letos za ves čas seli v ”dnevno sobo” Maribora, to je na Leona Štukljan aukio, SladoLent pa ostaja ob dravskem obrežju. In čeprav bodo z nami velemojstri kuhinje, za njihove jedi ne potrebujete rezervacije, ne posebne toalete.

Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.
Tudi letos se gotovo obeta kaj tako nenavadnega kot ta črn hot dog.

SladoLent je neke vrste kreativna kulinarična platforma, kjer dajo chefi domišljiji in ustvarjalnosti prosto pot. Na večer se bodo predstavili trije chefi, ki bodo lačnim gostom ponudili po dve avtorski jedi, za vina pa bodo zadolženi priznani domači vinarji (žlahtni ”big band” bo štel 24 izbranih slovenskih vinarjev). Novost je zvočna kulisa, saj bo imel vsak večer svojo glasbeno zgodbo.

LUE LISÄÄ: Festival Lent 2016: že 24 let “lentanja” v Mariboru

Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!
Na SladoLentu vas bodo pričakale avtorske jedi, ki jih ne bo moč dobiti nikjer drugje!

Brbončice jedcev bodo znova na preizkušnji med 24. junijem in 2. julijem 2016, ko jih bodo razvajale jedi naslednjih chefov in chefinj. En trio bodo sestavljali Ana Roš (Hiša Franko), Janez Bratovž (JB Restavracija) in Tomaž Kavčič (Gostilna pri Lojzetu), drugega Bine Volčič (Monstera bistro), Uroš Štefelin (Vila Podvin) in Igor Jagodic (restavracija Strelec), ki jim bodo sledili David Vračko (Restavracija Mak), Andrej Kuhar (Vila Herberstein), Luka Košir (Gostišče Grič), Borut Jovan (Šentjur), Marko Pavčnik (Pavus – Grad Tabor), Damjan Fink (Gostilna na Gradu), Boštjan Pavli (Restavracija Harfa), Peter Kovač (restavracija Maxim) in Mišo Krojsl (Rožmarin). Okuse Gorenjske bo serviral Tomaž Bolka (Gostilna Krištof), okuse Pohorja Lena Klinar in Primož Gregorič (Domačija Gora pod lipo), okuse Prekmurja Tanja in Damir Pintarič (Gostilna Rajh), okuse dolenjske kuhinje Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž) ter Ivan Kastelic (Dnevni bar pr’ Mrtinet) in Jure Tomič (Ošterija Debeluh in okuse Krasa in Istre Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič) ter Igor Peresson (Etna). Med novinci bodo Grega Rozman (Restavracije Lambergh), Mojmir Šiftar (Restavracija Skipass), Luka Gmajner (Galerija okusov) in Kristjan Anderlič (Restavracija Sedem). SladoLent bo potekal vsak večer od 19. ure do polnoči. Za posamezno jed boste morali odšteti 3,50 evra.

Lisää tietoa

Lisää tietoa:
festival-lent.si

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.