fbpx

Makeiskauppa Mihalek

Ljubljanasta on helppo löytää mihalek-konditoria, koska kuva suuresta kakusta talossa Celovška-kadulla kiinnittää huomiomme siihen. mutta kun pysähdymme sinne ja astumme sisään konditoriamyymälään, meitä odottaa miellyttävä tila, jossa on huumaavia tuoksuja ja mielenkiintoisia makeisia. mihalek-konditoria on harkittu useiden vuosien ajan...

Perustiedot
Osoite
Makeiskauppa Mihalek
Celovška 56
Ljubljana
Ajoittaa
od ponedeljka od petka od 10. do 19. ure, sobote od 10. do 13. ure
Ottaa yhteyttä
(01) 23 19 111

Ljubljani brez težav najdemo slaščičarno Mihalek, saj nas že na hiši ob Celovški ulici nanjo opozarja slika velike torte. Ko pa se tam ustavimo in vstopimo v slaščičarno, nas pričaka prijeten prostor omamnih dišav in zanimivih slaščic. Slaščičarna Mihalek že nekaj let velja za najbolj zdravo slaščičarno daleč naokoli. Zakaj? Slaščice, ki jih ponujajo, so namreč na najboljši poti k zdravim slaščicam. Pri Mihaleku imajo do slaščic malce drugačen pristop. Trudijo se, da v tortah uporabljajo kar se da malo moke, slaščicam pa vlijejo žlahtnost raznovrstni oreščki, izbrano sadje ekološke pridelave, bio jajca, surovo maslo ter začimbe. V njih ni nobenih praškov (niti pecilnega), prav tako pa ne uporabljajo umetnih dodatkov. Privoščimo si lahko več kot 20 nadvse okusnih tort, rulad in pit, izdelanih po preizkušenih domačih receptih s tradicionalnimi postopki. Več kot polovica tort je veganskih, edinstvena je presna torta, pripravljena posebej za presnojedce. Ob četrtkih se bomo pri Mihaleku pogostili s kremnimi rezinami. Skoraj vsak dan nam ponudijo tudi kakšno bio presenečenje, pa naj gre za odličen jabolčni zavitek iz pirine moke, prekmursko gibanico ali bio krofe. Če nam po obisku ostane še kaj prostora v želodčkih, si za s sabo naročimo še domače piškote. Ker ob slaščicah prija kozarec soka, si naročimo sveže stisnjen pomarančni sok, ob veganskih tortah pa si obvezno privoščimo bio kokosov napitek. Tudi pri kavi ponudba ne opeša, saj nam poleg klasične in brezkofeinske kavne ponudbe postrežejo tudi pšenično kavo z riževim mlekom.

Edellinen
vaahtera

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.