fbpx

Tako’s

PRIPRAVLJAJO DECEMBRSKO PRESENEČENJE Tako`s v starem mestnem jedru štajerske prestolnice je pred kratkim praznoval deveto obletnico odprtja. Restavracija z izbrano mehiško hrano in dnevnimi kosili se v večernih urah spremeni v mehiški klub, ki ga pozna večina domačinov in tudi obiskovalcev mesta ob Dravi. Za ...

Perustiedot
Osoite
Tako's
Mesarski prehod 3
Maribor
Yhteys
Ajoittaa
Ottaa yhteyttä

PRIPRAVLJAJO DECEMBRSKO PRESENEČENJE Tako`s v starem mestnem jedru štajerske prestolnice je pred kratkim praznoval deveto obletnico odprtja. Restavracija z izbrano mehiško hrano in dnevnimi kosili se v večernih urah spremeni v mehiški klub, ki ga pozna večina domačinov in tudi obiskovalcev mesta ob Dravi. Za lačne poskrbijo s tipičnimi mehiškimi specialitetami in specialitetami z žara, premorejo pa tudi široko ponudbo solatnih krožnikov. Pravijo, da si gosti najraje privoščijo paello, rižoto z rumenim rižem, zelenjavo, piščančjim mesom in morskimi sadeži. Sami pa svetujejo fajitas, ki ga priporočamo tudi mi. Fajitas pomeni, da si pripraviš svoj tacos: sestavljen je iz mariniranega mesa po izbiri (puranjega, piščančjega, govejega ali svinjskega fileja), ki je narezano na trakove, pečeno s papriko, koruzo in čebulo, servirano pa s tortillami, solato, rižem, odlično avokadovo kremo, frijolesom in salso. Pri specialitetah z žara, kot so steaki rebrca, t-bone steak, lososov in tunin file, postrežejo s slastnimi mehiškimi omakami, ki so prava posebnost. Priporočamo omako »mole poblano«, ki je narejena po receptu iz 17. stoletja, sestavljenem iz kar sto sestavin, ustvarila pa ga je nuna Andrea de la Asuncion iz Pueble. Ta pikantna čokoladna omaka je nepogrešljiva ob različnih slovesnostih. Zanimiva je tudi omaka »mole de pipian verde«, ki so jo iz mletih bučnih semen in čilija izdelovali že Azteki in Taraski, z začimbami in zelišči pa so jo še dodelale nune v samostanu Santa Rosa. Ob dobri hrani lahko izberete kakšno dobro vino izbranih vinarjev. Nazdravite lahko s priljubljeno tekilo, žgano pijačo, narejeno iz agava kaktusa, servirano s soljo in limono, ali z mehiškim pivom, ob katerem vedno dobite krhelj limete. V decembru bodo predstavili tudi osveženi jedilnik, ki bo, kot pravijo, razveseljeval marsikaterega sladokusca.

Edellinen
Puuska
Seuraava
Arboretum

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.