Po tem, ko si je po svetu v lokalih ime že ustvarila t. i. ''drip'' kava, se v lokale zdaj seli še ta način priprave čaja. Sicer gre za preverjeno metodo med ljubitelji čaja, novoodprti in skrajno minimalistični lokal Tokyo Saryo pa naj bi bil prvi lokal na svetu, ki čaj postreže na ta način.
Vsi strastni pivci čaja verjetno poznate ”drip” čaj, način priprave, kjer čaj počasi kaplja skozi filter. Podoben način priprave uporabljajo tudi za kahvia in je v zadnjem obdobju prava uspešnica. Strežejo jo tudi v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.
LUE LISÄÄ: Mielikuvituksellisimmat teepussit
Prvi ”drip” čaj, tudi čaj tretje generacije, strežejo v novem tokijskem lokalu Tokyo Saryo, ki je zasnovan skrajno minimalistično. Čaj nastaja v posebnem aparatu s keramičnim lijakom, v katerem vam čez liste čaja polijejo vročo vodo, ki potem počasi kaplja v skodelico.
Galerija – lokal Tokyo Saryo:
Lisää tietoa:
tokyosaryo.jp