fbpx

Trd kruh: kako zmehčati trd kruh, da bo mehak kot svež

Kako rešiti trd kruh?

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti. S tem preprostim trikom je namreč lahko spet tako mehak kot tedaj, ko je pokukal iz peči/-ce!

Vsakogar v skrinji za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis! Uporabimo ga lahko za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 mielenkiintoista ideaa vanhan leivän uudelleenkäyttöön, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil tuoretta.

LUE LISÄÄ: 10 mielenkiintoista ideaa vanhan leivän uudelleenkäyttöön

Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.
Da ne boste kruha rezali z žago, se raje poslužite trika z vodo, alu folijo in pečico.

Kakšen je postopek ”oživljanja” trdega kruha, si preberite v nadaljevanju:

Kako zmehčati trd kruh

  • Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
  • Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
  • Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
  • Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.

In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu. Ljudje vas bodo spraševali: ”Je svež?” In vi odvrnite: ”Ne, opran z vodo!”

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.