Kahvin ystävät eivät voi kuvitella päivääkään ilman tätä huumaavasti tuoksuvaa juomaa. Voit muuttaa kahvisi päihdyttävän tuoksuiseksi juomaksi lisäämällä valikoituja mausteita tai loihtia kahvin makua makeisten leivonnassa.
Poskusite nekaj drugačnega, nekaj posebnega, in razvajajte svoje brbončice z edinstvenimi okusi začimbne mešanice Kotányi My Coffe Spice.
1. MACCHIATO S SLANO KARAMELO
Sestavine za 4 osebe
Za karamelno omako
- 1 ruokalusikallinen vettä
- 1 ruokalusikallinen voita
- 80 ml makeaa kermaa
- 1 žlička začimbne mešanice Kotányi Salted Caramel
Za latte macchiato:
- 800 ml mleka
- 4 espresso kave
Valmistautuminen
Za karamelno omako na ponvi segrejte sladkor in vodo, da se sladkor popolnoma raztopi. Potem ga na srednjem ognju karamelizirajte od 10 do 15 minut, da postane svetle karamelne barve. Medtem ves čas mešajte. Ponev odstranite z ognja, dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi. Dodajte slano karamelo Kotányi in pustite, da se ohladi. V vsak kozarec dajte 1 ali 2 žlički karamelne omake. Pripravite 4 espresso kave in spenite mleko s penilnikom. V kozarce nalijte mleko in nato previdno dodajte kavo. Okrasite s slano karamelo Kotányi.
2. LEDENA CIMETOVA KOKOSOVA KAVA
Sestavine za 4 osebe
- 400 ml kookosmaitoa
- 800 ml hladne kave
- 250 ml stepene smetane
- 2 žlici začimbne mešanice Kotányi Cinanamon Dream
- malo javorjevega sirupa ali nektarja agave za sladkanje (po želji)
Valmistautuminen
Kokosovo mleko zmešamo z eno žlico začimbne mešanice Cinnamon Dream, zmes prelijemo v pladenj za ledene kocke in zamrznemo. Tik pred postrežbo stepemo smetano, da se strdi, jo dodamo v slaščičarsko vrečko in nanjo namestimo zvezdasti nastavek. Kocke ledu razdelimo v štiri kozarce in jih prelijemo s hladno kavo, ki jo po želji sladkamo z malo javorjevega sirupa ali nektarja agave. Na kavo nabrizgamo veliko stepene smetane, ki jo okrasimo s sveže mleto začimbno mešanico Cinnamon Dream.
LEŠNIKOVI MAFINI S KAVNIM NADEVOM
Sestavien za 12 mafinov
Täytteeksi:
- 250 ml makeaa kermaa
- 50 ml espressa
- 200 g tummaa suklaata
Za mafine:
- 125 g zmehčanega masla
- 125 g sokeria
- hyppysellinen suolaa
- 2 munaa
- 180 g jauhoja
- 100 g mletih lešnikov
- 2 žlički pacilnega praška
- 100 ml mrzle kave
- 2 žlici začimbne mešanice Kotányi Chai Moment
Valmistautuminen
Za nadev zavrite espresso in sladko smetano. Čokolado drobno nasekljajte in jo dajte v posodo. Čez nalijte vrelo kavo in mešajte z metlico, da dobite gladko maso. Vsaj dve uri pustite stati v hladilniku. Pečico segretje na 180 °C. Zmehčano maslo, sladkor, začimbno mešanico Chai Moment in sol penasto zmešajte. Dodajte jajci. Posebej zmešajte moko, lešnike in pecilni prašek ter mešanico postopoma skupaj s kavo dodajte v penasto zmes. Modelčke za mafine obložite s papirčki za mafine ali jih namastite, nato jih napolnite z zmesjo z lešniki. Pecite na srednji višini približno 30 minut. Mafine vzemite iz pečice in jih pustite, da se povsem ohladijo. Čokoladno kremo vzemite iz hladilnika in jo premešajte, da je lepo kremasta. Nato jo dajte v dresirno vrečko s konico v obliki zvezde in jo iztisnite na mafine. Te na koncu okrasite z začimbno mešanico Chai Moment.