Sateisina syyspäivinä, kun sää ilahduttaa meitä tekemästä iltapäiväkävelyä kaupungissa, jota emme ole useisiin kuukausiin pystyneet kuvittelemaan ilman kauhallista herkullista jäätelöä, valmistamme makean herkullisen heti kotona. Ja vain kaksi ainesosaa! Kaikille kesän lopulla jäätelölle "hyvästi" jäätelöreseptiin lisäsimme kaksi muuta makea jälkiruokareseptiä, jotka valmistetaan vain kahdesta aineksesta...
V kolikor se vam jeseni rado zgodi, da zaradi dežja ostanete kar doma, ste najbrž že opazili, da se to rado zgodi ravno takrat, ko doma nimate nič za pod zob. To v bodoče ne bo več problem, saj smo odkrili tri enostavne recepte za okusne sladice iz le dveh sestavin, ki jih imate najbrž vedno pri roki …
LUE LISÄÄ: Resepti: Herkullinen tapiokavanukas
Nutellin Mousse
No ja, ko “pade cukr”, Nutella zadosti že sama po sebi. A vendar je še boljša v obliki moussa, s katerim lahko očaramo nenapovedane goste. Za Nutellin Mousse potrebujemo skodelico Nutelle in dve skodelici sladke smetane. Nutello damo v skledo. Če je pretrda, jo segrejemo v mikrovalovki. Sladko smetano stepemo in jo postopoma vmešamo v Nutello. mešanico porazdelimo po servirnih kozarcih in pustimo počivati vsaj dve uri.
Bananin sladoled
Za enostaven bananin sladoled potrebujemo dve zamrznjeni banani (narezani na kolobarčke), žlico arašidovega masla in skodelico mleka (za veganski sladoled izberemo riževo ali mandljevo mleko). Vse sestavine zmešamo s pomočjo električnega mešalnika in postrežemo.
Makedonske palačinke
Makedonske palačinke so izredno lahke in puhaste, za njihovo pripravo pa potrebujemo le dve vsebini – moko in mineralno vodo. Za 6 do 8 palačink potrebujemo 1 skodelico večnamenske bele moke in 300 ml mineralne vode. Sestavini dobro premešamo in pustimo stati vsaj pet minut. Iz mase za palačinke spečemo palačinke tako kot ponavadi. Dober tek!